Nilüfer Belediye Başkanı Erdem: LGBT özel merkezimiz yok

Nilüfer Belediye Başkanı Erdem: LGBT özel merkezimiz yok
İçişleri Bakanlığı tarafından ön inceleme başlatılan Nilüfer Belediyesi, LGBTİ+'lar için merkez kurmadıklarını açıkladı. Başkan Erdem, “Bahsedilen atölye çalışmasında gençlere toplumsal cinsiyet eşitliği konularında eğitim verilmesi planlanmıştır” dedi.

Nilüfer Belediyesi Başkanı CHP’li Turgay Erdem, İçişleri Bakanlığı’nın ön inceleme başlatmasına neden olan LGBTİ+ merkezi tartışmalarına dair Nilüfer Halkevi’nde basın toplantısı düzenledi.

Artı Gerçek’te yer alan habere göre, Erdem, son günlerde Nilüfer Belediyesi’yle ilgili sosyal medyada dolaşan haberlerin karalama kampanyasına dönüştüğünü söyledi. İddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten Erdem, “Bir yerden düğmeye basıldı ve bir anda sosyal medyada, yandaş basında ve birçok internet yayınında aynı başlığı görür olduk. Bir kez daha altını çizerek söylüyorum. Nilüfer Belediyesi’nin LGBT bireylere özel herhangi bir merkezi yoktur” ifadelerini kullandı.

“Ülkücüler Nilüfer Gençlik Evi’ni bastı”

Bahse konu mekânın Nilüfer Gençlik Evi olduğunu kaydeden Erdem, şöyle devam etti:

“Bahsedilen merkez Nilüfer’de gençlerin eğitim çalışmalarını yürüttüğü bir mekândır ve LGBT bireylere özel bir merkez değildir. Bahsedilen atölye çalışmasında gençlere; toplumsal cinsiyet eşitliği, temel kavramlar, şiddet ve şiddetle mücadele yöntemleri gibi konuları içeren bir eğitim verilmesi planlanmıştır. Bunları açıkladık ancak buna rağmen karalama kampanyalarına devam ettiler. Nilüfer Kent Konseyi’ni ve Gençlik Evi’ni hedef tahtasına koydular ve bu kışkırtmaların sonunda kendisine ‘ülkücü gençlik’ diyen bir gurup Nilüfer Gençlik Evi’ni bastı. Ardından Cumhuriyet Kadınları Derneği ile ülkücü gençler belediyemizin önünde tekbir getirerek bizi kınayan açıklamalar yaptılar. Belediyemizin Eşitlik Birimi’ni ‘LGBT Dayatma Merkezi’ olarak tanımlayıp eleştirdiler.”

“Asıl hedef CHP”

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle pek çok belediye bünyesinde benzer birimlerin olduğunu kaydeden Erdem, “Nilüfer Belediyesi gençleri eşcinselliğe teşvik ediyormuş gibi algı yaratılıyor. Bunları reddediyorum ve kınıyorum. Vatandaşlarımızdan, bu yalan haberler üzerine kurulu karalama kampanyalarına alet olmamalarını ve gerçeği sorgulamalarını rica ediyorum. Yandaş basının bu süreçte attığı başlıklar nasıl bir nefret suçu işlendiğinin kanıtıdır” diyerek, hedefin CHP olduğunu ekledi.

Ne olmuştu?

Nilüfer Belediyesi, 3-4 Aralık tarihlerinde “Toplumsal Cinsiyet Atölyesi” etkinliği gerçekleştirmeyi planlıyordu. Sosyal medyada, Nilüfer Belediyesi’nin LGBT için özel merkez kurduğu paylaşımları üzerine etkinlik ‘güvenlik’ nedeniyle iptal edildi. Ardından İçişleri Bakanlığı, Nilüfer Belediyesi’ne ön inceleme başlattığını duyurdu.

Gündem