Nohutta zehir tehlikesi: Pişirirken birçok kişi görmezden geliyordu

Nohutta zehir tehlikesi: Pişirirken birçok kişi görmezden geliyordu
Nohut pişirirken aklınızda bulunması gereken uyarı

Nohut, sağlıklı bir besin kaynağıdır ve birçok faydası vardır. Nohut, yüksek lif içeriği sayesinde sindirim sistemi sağlığına katkıda bulunur ve tokluk hissi verir. Ayrıca protein, demir, folik asit ve diğer vitamin ve mineraller bakımından zengindir. Bu nedenle nohut, dengeli bir beslenme programının bir parçası olarak tüketildiğinde vücut için faydalı olabilir.

NOHUT DİKKATLİ PİŞİRİLMELİ

Halk TV'de aktarılanlara göre; Gece boyunca nohutların suya bıraktığı gaz ise sağlık için son derece zararlı. Bu suyu sonrasında değerlendirme isteği, örneğin; faydalı olduğu düşünülerek çeşitli yemeklerde kullanımı, büyük bir riskle karşı karşıya bırakıyor.

İnternette dolaşan bazı bilgiler var. Nohut suyunun faydalarını sıralıyorlar. Oysa bu bilgiler tümüyle yanlış.

maxresdefault-002.jpg

Nohudun suda bekletilmesinin tek nedeni daha yumuşak olmasını sağlamak ve üzerindeki zararlı bazı maddeleri temizlemek.

Suda bekledikçe nohutlar, mide tarafından sindirilemeyen zehirli maddeler ortaya çıkarıyor. Bu suyu dökmek yerine yemeğe eklemek besin zehirlenmesine yol açabilir. Bu yüzden bu alışkanlıktan vazgeçmek gerekmekte.

Önemli hatırlatma: Marketlerden satın almış olduğunuz haşlanmış nohutları suda bekletmenize gerek yoktur. Ancak bu nohutların içindeki suyu da kullanmamanız dökmeniz gerekiyor.

TEKRAR ISITMAYIN

Öte yandan nohut yemeğinin tekrar ısıtılması çok sakıncalı. Özellikle nohutlu pilavı tekrar ısıtmak mideye zarar verebiliyor.

Yaşam