Nuri Bilge Ceylan ve Zeki Demirkubuz arasında sular durulmuyor

Nuri Bilge Ceylan ve Zeki Demirkubuz arasında sular durulmuyor
Uzunca bir süredir aralarında soğuk rüzgarlar esen Nuri Bilge Ceylan ve Zeki Demirkubuz atışması yeniden alevlendi. Zeki Demirkubuz, kendisine, "Bel altı vuruyor, bence çok ayıp ediyor." diyen Nuri Bilge Ceylan'a yanıt verdi.

Geçmişte çok yakın arkadaş olan Nuri Bilge Ceylan ve Zeki Demirkubuz arasındaki soğuk savaş sürüyor.

Nuri Bilge Ceylan’ın ‘Üç Maymun’ filminin Zeki Demirkubuz'dan alındığı iddiasıyla başlayan sürtüşmede, iddialar hakkında yıllarca açıklama yapmayan Ceylan'ın 2023 yılında yayınlanan Kış Uykusu kitabı, uzun süredir rafa kalkmış tartışmayı yeniden alevlendirdi.

"Bel altı vuruyor, çok ayıp ediyor"

Ceylan, kitapta Zeki Demirkubuz'un iddialarına şöyle yanıt verdi:

“Aslında bunu Zeki de çok iyi biliyor ama nedense öyle bir şey varmış gibi bir izlenim yaratmayı da tercih ediyor. Yani açıkça söylemiyor, onun yerine icabında kolaylıkla inkâr edebileceği güvenli bir mesafeden yapıyor bunu. Bence çok ayıp ediyor. Bunca yıl arkadaşlık ettik, birbirimize ne yardımlar ettik sonuçta. Yarışma duygusunu anlarım ama hiç değilse sportmence yapılabilmesini beklerdim. Böyle bel altından vurarak değil.”

"Hayat'ın vizyonu bitsin öğreneceksiniz"

Zeki Demirkubuz da, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kendisine yöneltilen "Hocam Nuri Bilge Ceylan hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna "Hayat'ın vizyonu bitsin öğreneceksiniz. Bende kimsenin hakkı kalmaz." diye yanıt verdi.

Hayat filmi 15 Aralık'ta vizyona girecek. (Kısa Dalga)

Kültür Sanat