Nuri Bilge Ceylan'dan Demirkubuz'a yanıt: Bir YouTube kanalı açarsa iyi eder

Nuri Bilge Ceylan'dan Demirkubuz'a yanıt: Bir YouTube kanalı açarsa iyi eder
İki yönetmen Zeki Demirkubuz ve Nuri Bilge Ceylan arasındaki tartışma sürüyor. Demirkubuz, hiçbir zaman Ceylan ile çok yakın arkadaş olmadıklarını söylerken "Aç kalsam ekmek parası isteyeceğim biri değildi" ifadelerini kullanmıştı. Nuri Bilge Ceylan bu sözlere 'YouTube' tavsiyesiyle karşılık verdi.

Sinemanın iki önemli yönetmeni Nuri Bilge Ceylan ile Zeki Demirkubuz'un uzun yıllardır görüşmediği biliniyor.

Habertürk televizyonunda konuşan Demirkubuz, 2006 yılında 'Kader' adlı filminin Antalya Film Festivali'nde 'en iyi film' ödülünü aldığı törende Nuri Bilge Ceylan'ın bayıldığını hatırlatarak şöyle konuştu:

"Hiçbir zaman söylendiği gibi çok yakın arkadaş değildik. Aç kalsam ekmek parası isteyeceğim biri değildi. Ama işte Semih Kaplanoğlu gibi ya da başka arkadaşlar gibi görüştüğüm bir arkadaştı. Ben midem bulanınca uzaklaştım ama ilişkimiz kopmadı."

Nuri Bilge Ceylan, Demirkubuz'un, hakkında getiren açıklamaları sonrası X hesabından yanıt verdi:

"Ne söylerse söylesin cevap vermeyeyim diyordum, ama bu üslup karşısında ne yazık ki bu artık mümkün değil. Kendine şimdiden bir YouTube kanalı açarsa iyi eder. Yakında..."

NE OLMUŞTU?

Nuri Bilge Ceylan'ın 2014'te Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye kazandığı 'Kış Uykusu' filminin kitabı geçen günlerde yayımlandı. Ceylan, kitapta 'Üç Maymun' filmini Zeki Demirkubuz'un senaryosundan intihalle çektiği iddiasına yanıt vermişti.

Zeki Demirkubuz'un gerçeği bildiğini belirten yönetmen "Öyle bir şey yok ama nedense öyle bir şey varmış gibi bir izlenim yaratmayı tercih ediyor. Bence çok ayıp ediyor. Bunca yıl arkadaşlık ettik, birbirimize ne yardımlar ettik sonuçta" demişti.

Ceylan konuyla ilgili sözlerini "Yıllar sonra yaptığı bir söyleşide 'Üç Maymun' filmini seyretmediğini de söylemiş üstelik. İnsan izlemediğini iddia ettiği bir film için nasıl böyle şeyler ima eder? Bilmiyorum. Evet, aşağılanan ben oldum belki burada ama aşağılık olan kesinlikle ben değilim" ifadeleriyle bitirmişti.

Zeki Demirkubuz ise, Nuri Bilge Ceylan'ın bu sözlerine "Üç Maymun'u izlemedim. Adilik yapmasın. Çünkü ben ima etmem, bir şey varsa çat çat söylerim" ifadesiyle karşılık vermişti. (Kısa Dalga)

Kültür Sanat