NYT'den yeni kural: Twitter'da daha az vakit geçirin

NYT'den yeni kural: Twitter'da daha az vakit geçirin
New York Times gazetesi, çalışanlarından Twitter'da daha az zaman geçirip, gazeteciliğe daha fazla zaman ayırmalarını istedi.

Amerikan gazetesi New York Times (NYT), çalışanlarından Twitter'da daha az vakit geçirmelerini istedi. Gazetenin muhabirlerine gönderilen yeni yönergede, sosyal medyada geçirilen zamanın, iş tanımının diğer kapsamlarına kıyasla azaltılması talep edildi.

ESKİDEN BASKI VARDI, ŞİMDİ İSTEĞE BAĞLI

NYT haber merkezinin geçmişte çalışanlarına Twitter'da varlık göstermeleri ve sık sık paylaşımda bulunmaları için baskı yaptığı belirtilirken, yeni yönergede 'sosyal medya varlığının artık tamamen isteğe bağlı olduğu' vurgulandı.

'MUHABİRLİĞE DAHA FAZLA ZAMAN AYIRIN'

Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Dean Baquet, yeni kararlar ile ilgili açıklamasında da "Daha az tweet atın, daha fazla düşünerek atın ve muhabirliğe daha fazla zaman ayırın" dedi. Baquet şu ifadeleri kullandı: "New York Times ve başka yerlerdeki gazetecilere, ne kadar sıklıkla tweet attıklarına, ne paylaştıklarına, paylaşımlarının önemine ve buna ne kadar vakit ayırdıklarına bakıldığında, kendinize şunu sormalısınız: Eğer rolünüz önemli olguları bulup bunları dünyaya anlatmaksa, gününüzü geçirmenin yolu bu mu?"

GAZETECİLERİ SOSYAL MEDYADA KORUMA EKİBİ DE GENİŞLETİLECEK

Öte yandan, NYT'nin çalışanlarını sosyal medyadaki taciz ve saldırılardan koruma amaçlı ekibini de genişletme kararı aldığı belirtildi. (Kısa Dalga)

Dünya