O barınakta hayvan sahiplendirme başladı

O barınakta hayvan sahiplendirme başladı
Hayvanlara uygulanan şiddet ve ölüm görüntüleriyle gündeme gelen Konya’daki barınakta bulunan hayvanlar sahiplendirilmeye yeniden başlandı.

Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde köpeğin başına kürekle vurulması olayının ardından duran sahiplendirmeler yeniden başladı. Geçen cuma sabahı barınaktaki bir köpeğin ölüsünü, diğer köpeklerin yediği ana ait görüntüler de ortaya çıktı.

Barınakta görevli Murat B.’nin elindeki kürekle köpeğe vurduğu, Sefa Ç.’nin de köpeği sürükleyerek götürdüğü görüntülerin ortaya çıkması kamuoyunda büyük tepki çekti. 2 kişi başlatılan soruşturma kapsamında 'Bir ev hayvanına veya evcil hayvana işkence etme' suçundan tutuklanırken, olayın ardından hayvansever ile başta Türkiye Barolar Birliği olmak üzere çok sayıda baro barınağı ziyaret etti. Gerek sosyal medyada gerekse barınak önünde bekleyen hayvanseverlerin tepkileri sürerken, olay nedeniyle sekteye uğrayan barınaktaki kedi ve köpek sahiplendirmeleri de yeniden başladı.

Öte yandan geçen cuma sabahı barınaktaki bir köpeğin ölüsünü, diğer köpeklerin yediği ana ait görüntüler de ortaya çıktı. Barınağa giren hayvanseverler tarafından çekilen görüntüler sosyal medyada yayınlandı. (DHA)

Gündem