O savcı savcılığa şikayet edildi

O savcı savcılığa şikayet edildi
Kadınların giyim tarzlarını hedef alarak, “sokaklar kasap dükkanı gibi” diyen imam hakkındaki suç duyurusunu işleme koymayan Savcı Vahit Özcan hakkında, o süreçteki işlemleri nedeniyle suç duyurusunda bulunuldu.

Avukat İsmail Sami Çatak, giyim tarzları nedeniyle kadınlar için, “Sokaklar kasap dükkanı gibi” diyen İmam Halil Konakçı hakkındaki suç duyurusunu işleme koymayan Savcı Vahit Özcan hakkında, o süreçte yaptığı işlemler nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre İmam Halil Konakçı, kadınlar için, “Kadın erkek eşitliği tamamen yalan. Namazını kıldırt hanımına, başını örttür. Sokaklar kasap dükkanı gibi. Et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor” demişti.

Avukat İsmail Çakmak da İmam Konakçı’nın bu sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulunmuştu. Savcı Vahit Özcan, Avukat Çakmak’ın, imam hakkındaki suç duyurusu dilekçesi için “işleme konulmama kararı” vererek soruşturma açmamıştı.

Öte yandan Savcı Vahit Özcan, Avukat İsmail Çakmak’ın bu suç duyuru dilekçesini, Avukat Çakmak’ın anne – baba ve adres bilgilerini de ekleyerek Diyanet İşleri Başkanlığı’na göndermişti.

Avukat İsmail Çakmak, kararı veren savcı Özcan’ı “anayasaya aykırı davrandığı” gerekçesiyle başsavcılığa şikayet etti. Şikayet dilekçesinde yalnızca adı ve soyadı olmasına karşın karara adı ve soyadının yanı sıra anne ve baba adının, doğum tarihinin ve açık adresinin eklendiğini aktaran Çakmak, “Yetkili mercileri ihbarcı veya şikayetçinin kimlik bilgilerini gizli tutmak zorundadır” hükmüne karşın bu bilgiler ile birlikte kararın bir örneğinin Diyanet’e gönderildiğini kaydetti.

Çakmak, şikayeti “korktuğu için değil, yasaların katledilmemesi gerektiğine inandığı için yaptığını” belirterek, “Savcı, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir cumhuriyet savcısıdır, Diyanet’in savcısı değildir. Diyanet’in ihbarcılıkla, muhbirlikle görevlendirilmiş bir memuruymuş gibi işlem yaptığı için şikayet edilmektedir” dedi.

Gündem