Obama, 5 yıl sonra esprileriyle Beyaz Saray'da: "Sayın Başkan Yardımcısı..."

Obama, 5 yıl sonra esprileriyle Beyaz Saray'da:  "Sayın Başkan Yardımcısı..."
Eski ABD Başkanı Barack Obama, 8 yıllık görev süresinin ardından 2017’de veda ettiği Beyaz Saray’a bir etkinlik için ilk defa geri döndü. Obama, Biden’ı şaka yollu “başkan yardımcısı” olarak tanıttı ve ardından ''Benim başkanım Joe Biden'' diyerek kendini düzeltti.

Barack Obama, kendi başkanlığı döneminde başkan yardımcısı olan, şimdiki başkan Joe Biden’la birlikte, Obamacare olarak anılan Hesaplı Sağlık Hizmetleri Yasası ile ilgili Beyaz Saray'da düzenlenen programa katıldı.

VOA'nın aktardığına göre Obama, Beyaz Saray’da etkinliğe katılan Kongre üyeleri ve yönetim çalışanlarının alkışlarıyla karşılandı. Eski başkan yaptığı esprilerle herkesi güldürdü. Obama, Biden’ı şaka yollu “başkan yardımcısı” olarak tanıttı ve ardından ''Benim başkanım Joe Biden'' diyerek kendini düzeltti.

Kendi yönetiminden bu yana Beyaz Saray’da yapılan değişiklikleri yorumlayan Obama, Biden ailesinin geçen Ocak ayında sahiplendiği ve Willow adını verdikleri kedinin Beyaz Saray koridorlarında koşturmasını da espri konusu yaptı; kendi köpeklerine atfen, “Bo ve Sunny burada çok mutsuz olurdu” dedi. Obama ailesinin Portekiz su cinsi köpeklerinden Bo, geçen yıl Mayıs ayında ölmüştü.

Eski Başkan Obama, kendi yönetiminin iç politikadaki en önemli icraatı olarak görülen ve düşük gelirlilere sağlık sigortası sağlayan Obamacare'i övdü. Biden da, Obama’nın bu yasayla ilgili liderliğinden övgüyle söz etti.

Dünya