Obama dönemi danışmanı 4 bin Filistinli çocuğun öldürülmesinin 'yeterli olmadığını' söyledi

Obama dönemi danışmanı 4 bin Filistinli çocuğun öldürülmesinin 'yeterli olmadığını' söyledi
Obama'nın eski ulusal güvenlik danışmanlarından Stuart Seldowitz'in bir videosu sosyal medyada viral oldu. Seldowitz, videoda bir sokak satıcısına İslamofobik hakaretler yağdırdı.

Obama döneminde Ulusal Güvenlik Konseyi Güney Asya Direktörlüğü'nde çalışan Stuart Seldowitz, New York'ta bir sokak yemeği satıcısını "terörist" olmakla suçlarken videoda görüldü.

X’te yayınlanan videoda Obama'nın eski ulusal güvenlik danışmanlarından biri olan Seldowitz, New York'ta Müslüman bir sokak satıcısını azarlıyor, adama "terörist" diyor, Hz. Muhammed ve Kuran'a hakaret ediyor, ve "seni Mısır'a geri gönderdiklerinde güvenlik güçleri tarafından sana ve ailene işkence yapılacak” diyor.

Görüntülerin Salı günü sosyal medyada viral hale gelmesinin ardından Stuart Seldowitz, vidodaki kaydedilen kişinin kendisi olduğunu doğruladı.

Seldowitz, "Sonuç olarak, evet o benim" dedi.

Şok edici video, sokak satıcısına İslamofobik hakaretler yağdırırken görülen 64 yaşındaki Seldowitz'in kimliğini tespit etmek için başkalarından yardım isteyen bir kullanıcı tarafından paylaşıldı.

Seldowitz’ın videoda "Mısır'daki Muhaberat ailenizi alacak" ve "Baban tırnaklarını seviyor mu? Onları teker teker çıkaracaklar” diyor.

Aynı kullanıcı tarafından yayınlanan ikinci bir videoda ise Seldowitz'in satıcıya "4 bin Filistinli çocuğu öldürdüysek, bu yeterli değildi" dediği duyuluyor.

Seldowitz, bir noktada "Bir suçluya dua ediyor olmanız benim suçum değil" diyor.

Seldowitz, Salı günü The Daily Beast'e yaptığı açıklamada görüntülerin hikâyenin sadece bir tarafını gösterdiğini ve satıcının Hamas'ı desteklediğini iddia ederek olayları başlattığını ileri sürdü. Seldowitz, satıcıyı duruşu hakkında sorgulamaya devam ettiğini ve "terörizmi ve masum sivillerin öldürülmesini onaylayan birine karşı bazı yorumlar yapılması gerektiğini" düşündüğünü öne sürdü.

İnternette kopan gürültünün ardından, Seldowitz'in geçen yıl dış ilişkiler başkanlığını yürüttüğü güçlü lobi ve siyasi iletişim şirketi, kariyer diplomatıyla bağlarını kopardı.

Gotham Yönetim Kurulu Başkanı Arthur Aidala, The Daily Beast'e verdiği demeçte Seldowitz'in bir süredir firmayla aktif olarak ilgilenmediğini ve şahsen "muhtemelen iki yıl önce kendisiyle sadece bir kez görüştüğünü ve o zamandan beri kendisini hiç görmediğini" söyledi.

"Ofise hiç geldiğini sanmıyorum" diyen Aidala, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eğer geldiyse de ben oradayken hiç gelmedi. Bir süredir yalnız bir kurttu."

Videoya tepkisini "Açıkçası, bir sürpriz" olarak tanımladı.

Aidala, "Dünyanın bu dönemi ne kadar duygusal ve trajik olursa olsun, hiçbir insan başka bir insanla bu şekilde konuşmamalıdır. Onun yaptığını yapmak hiçbir şeyi çözmeyecek, sadece işleri daha da kötüleştirecek" dedi.

Satıcının kimliği henüz kamuoyuna açıklanmadı.

Seldowitz, Obama yönetimi sırasında Ulusal Güvenlik Konseyi Güney Asya Direktörlüğü'nde direktör vekili olmadan önce ABD Dışişleri Bakanlığı İsrail ve Filistin İşleri Ofisi'nde direktör yardımcısı ve kıdemli siyasi memur olarak görev yaptı. (Kısa Dalga)

Dünya