ODTÜ'lü öğrencilere "renkli merdiven" soruşturması

ODTÜ'lü öğrencilere "renkli merdiven" soruşturması
ODTÜ Rektörlüğü, merdivenleri gökkuşağı rengine boyayan öğrencilerin bir kısmına ve bir akademik personele soruşturma açtı..

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörlüğü öğrencilere ve bir akademik personele merdiveleri gökkuşağı renklerine boyadığı gerekçesiyle soruşturma açtı. 

Evrensel gazetesinin haberine göre, tebligattan edinilen bilgiye göre "Merdivenlerde izinsiz olarak toplanan yaklaşık 45 kişilik grubun basketbol sahası yanındaki merdivenlere giden yola sprey ve plastik boyalarla yazı yazmaları" nedeniyle açılan soruşturmaya ilişkin konuşan Eğitim Sen ODTÜ temsilcilerinden Burcu Sarı, “Baskılar her daim ODTÜ bileşenlerini daha da birleştirdi ve üniversitemizin değerlerini savunma konusunda motive etti. Eminim yine aynı şekilde ODTÜ'lüler bu baskıları boşa çıkaracaktır" dedi.

ODTÜ’de Devrim Stadyumu ile yurtlar bölgesi arasında bulunan merdivenleri gökkuşağı rengine boyayan öğrencilerin bir kısmına ve bir akademik personele Rektörlük tarafından soruşturma açıldı.

Soruşturma açılanlardan biri Eğitim Sen İş Yeri temsilcisi olmak üzere, tebligattan edinilen bilgiye göre toplamda 45 kişiye soruşturma açılması bekleniyor.

5 SORUŞTURMA AÇILDI 

Soruşturma tebligatlarından birinde disiplin soruşturmasının açılma nedeni, "merdivenlerde izinsiz olarak toplanan yaklaşık 45 kişilik grubun basketbol sahası yanındaki merdivenlere giden yola sprey ve plastik boyalarla yazı yazmaları" olarak açıklanıyor. Bazı öğrencilere ise 5 soruşturma birden açıldığı iddia ediliyor.

Eğitim Sen ODTÜ temsilcilerinden Burcu Sarı “Üniversiteler toplum ve doğa yararına düşünce ve bilgi ürettiği ölçüde üniversitedir. Bu bilgi ve düşünceler ise ancak sorgulayıcı, eleştirel ve özgür bir tartışma ortamında yeşerebilir. Bu nedenle üniversitelerin eleştiri hakkı ve ifade özgürlüğünün baskılanmadığı yerler olması gerekir.

Ne yazık ki bu soruşturma silsilesi ODTÜ yönetiminin baskıyla ODTÜ bileşenlerini yönetemeyeceğini hâlâ öğrenemediğini bizlere gösterdi. Sendika temsilcimize dek uzanan bu soruşturmalarla ODTÜ yönetiminin sadece öğrencileri değil çalışanları da yıldırma çabasında olduğunu anlıyoruz.

Fakat bilinmelidir ki, baskılar her daim ODTÜ bileşenlerini daha da birleştirdi ve üniversitemizin değerlerini savunma konusunda motive etti. Eminim yine aynı şekilde ODTÜ'lüler bu baskıları boşa çıkaracaktır" dedi.

Gündem