ODTÜ’lüler protesto etti, Babacan'ın etkinliği iptal oldu

ODTÜ’lüler protesto etti, Babacan'ın etkinliği iptal oldu
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, öğrenci buluşması için gittiği ODTÜ'de protestolarla karşılandı. Eylemlerde 'Babacan gençliğe umut olamaz' sloganları atıldı; DEVA lideri etkinliği iptal etti.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın ODTÜ'de gerçekleştirmeyi planladığı öğrenci buluşması öğrenciler tarafından engellendi. Bir grup öğrencinin protesto gösterisi sonrasında Babacan etkinliğini iptal etmek zorunda kaldı.

Protestoda, Babacan'ın 'AKP’nin özelleştirme politikalarının mimarlarından birinin' Babacan olduğuna dikkat çekilirken, bir öğrenci şunları söyledi:

'ERDOĞAN'LA BİRLİKTE GEZİ'NİN BAŞ DÜŞMANI'

"Babacan'ın AKP'den farkı olmadığını biliyoruz. Bugün bu ülkede kirasını, faturasını ödeyemeyen emekçilerin, yurt bulamayan, dışarıda kalan öğrencilerin baş düşmanı, tüm politikaların yaratıcısı ve yardımcısı, Gezi’nin Erdoğan’la birlikte baş düşmanı olan Babacan, stadında Devrim yazan ODTÜ’de kendi propagandasını yapmaya çalışıyor. Yapmaya çalıştı ama izin vermedik.

Tüpraş, Tekel gibi birçok kurumun varlığını özelleştiren, 50 milyon dolarlık özelleştirmeye sebep olan, bugünün, bu yağma düzeninin mimarlarından olan Babacan ve onun gibiler, bugün ortalığa 'Umuduz' diye dökülmeye çalışıyor. Bizlerse diyoruz ki, AKP’nin türevleri bu ülkeye umut olamaz! Emekçi halkın sorunlarına çözüm bulamaz, aydınlık bir Türkiye’yi kuramaz.

Devrimcilerin okulu ODTÜ’den sesleniyoruz. AKP ile mücadele ettiğimiz gibi Babacan’la da mücadele etmeye devam edeceğiz. Babacan ODTÜ’den defol!"

'BABACAN GENÇLİĞE UMUT OLAMAZ'

Eylemde, "ODTÜ faşizme mezar olacak" ve "Babacan gençliğe umut olamaz" gibi sloganlar atıldı. (Kısa Dalga)

Gündem