ODTÜ'nün hazırladığı rapora göre; FETÖ TSK'ya sızmak için 'kodlama' yöntemini kullanmış

ODTÜ'nün hazırladığı rapora göre; FETÖ TSK'ya sızmak için 'kodlama' yöntemini kullanmış
ODTÜ'nün hazırladığı rapora göre, 2011-2016 yılları arasında 9 bin 994 kişi kodlama yöntemiyle Deniz Harp Okulu ve Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu sınavlarını kazanmış.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, FETÖ soruşturmalarına dair yeni detayları paylaştı.

Yapılan açıklamada, FETÖ/PDY'nin, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) sızmak için askeri sınavlarda kullandıkları “kodlama” yönteminin deşifre olduğu belirtildi.

Açıklamada, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Uygulamalı Matematik Enstitüsü görevlilerince hazırlanan ‘Bilirkişi Raporları'na yer verildi. ODTÜ’lü uzmanların hazırladığı raporlara göre, FETÖ/PDY üyelerinin, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından 2011'den 2016 yılına kadar yapılan, Deniz Harp Okulu ve Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu'nun öğrenci seçim mülakatlarına kodlama yöntemiyle sızdıkları tespit edildi.

Aday ve kimlik numaralarını toplayıp kodlamışlar

Rapora göre, örgütün sınavlara girecek öğrencilerin aday ve kimlik numaralarının, farklı hanelerdeki rakamlarının toplandığı belirlendi. Rakamların toplanmasından elde edilen sayıların özel bir formülle kodlandığı, 10 ayrı mülakat sınavında da bu kodlarla öğrenci seçildiği ortaya çıkarıldı.

Bu yıllardaki mülakatlara giren 88 bin 85 öğrenciden 33 bin 986 kişi bu yöntemle kodlandı. Sınavı kazanan 11 bin 717 öğrenciden 9 bin 994'ünün kodlamaya uyduğu belirlendi.

Bu şekilde kodlama yöntemiyle sınavı kazanan öğrencilerin, tüm kazananlara oranının yüzde 84,95 olduğu tespit edildi. Araştırmada kodlanarak sınav kazananlardan kesin kayıt yaptıranların ise tüm kayıt yaptıranlara oranının yüzde 90'ın üzerinde olduğu ortaya çıktı. (ANKA)

Gündem