Ofise geri çağrılan Apple çalışanları isyan etti, imza kampanyası başlattı

Ofise geri çağrılan Apple çalışanları isyan etti, imza kampanyası başlattı
Koronavirüsün ardından kademeli olarak ofise dönmeye çalışan Apple yönetimi çalışanların isyanıyla karşı karşıya kaydı.

Pandemiyle birlikte dünya çapındaki her şirket mecburi olarak uzaktan çalışma sistemine geçiş yapmıştı. Fakat salgının hafiflemesiyle birlikte şirketlerin politikasında ciddi bir ayrışma görüldü. Kimi şirketler uzaktan çalışma sistemini benimsemeye devam ederken, kimisiyse çalışanlarını ofise geri çağırdı.

Çalışanlarının ofise dönmesini isteyen şirketlerin başındaysa Apple bulunuyordu. Apple, daha önce paylaştığı açıklamalarında çalışanlarını haftanın belli sayıda gününde ofiste görmek istediğini belirtmişti. webtekno.com'daki habere göre şirketin kademeli olarak ofise dönüş süreci sürerken, Apple çalışanları buna karşı bir imza kampanyası başlattı.

Apple çalışanlarından oluşan ‘Apple Together’ isimli bir grup tarafından başlatılan imza kampanyasında çalışanlar, Apple’dan uzaktan çalışmaya yönelik daha fazla esneklik talep etti. Grup, uzaktan çalışma sürecinde kendilerini ve diğer pek çok çalışanın da daha üretken olduğunu paylaştı.


The Financial Times tarafından gündeme getirilen bu olayın ardından Financial Times, Apple’a konu hakkında bir soru yöneltti. Fakat Apple, Financial Times’a herhangi bir cevap sunmadı.

Yaşam