Veli- Der: "Bakanlar Kurulu yüz yüze eğitim konusunu ertelemesin"

Veli- Der: "Bakanlar Kurulu yüz yüze eğitim konusunu ertelemesin"
Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der), koronavirüs aşısının öğrenciler, eğitimciler ve veliler için yaygınlaştırılıp, yüz yüze eğitimin sürdürülebilir şekilde başlatılması çağrısı yaptı.

Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der), koronavirüs aşısının öğrenciler, eğitimciler ve veliler için yaygınlaştırılıp, yüz yüze eğitimin sürdürülebilir şekilde başlatılması çağrısı yaptı. Açıklamada, “Bakanlar Kurulu artık yüz yüze eğitim konusunu ertelememelidir. Yüz yüze eğitimin başlaması bir tercih değil zorunluluktur. Çocuklarımızın geleceğini kimsenin tercihine bırakmayacağız” değerlendirmesi yapıldı.

Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der), yaptığı yazılı açıklama ile yüz yüze eğitimin ertelenmemesi çağrısı yaptı. Yüz yüze eğitimin başlayacağı tarih olarak açıklanan 6 Eylül tarihine 20 gün kaldığının anımsatıldığı açıklama şöyle:

“MEB’in sorumluluğu yüz yüze eğitim için gerekli koşulları sağlamak olması gerekirken temel gündemi görevden alma ve yeni atamalardır. MEB tüm çocuklarımızın kamusal, yüz yüze eğitim hakkından sorumludur. Okulların açılmasına sayılı günler kalmasına rağmen yüz yüze eğitimle ilgili ayrıntıların görüşüleceği kabine toplantısı ertelendi. Yaşanan ertelemelerin kamuoyunun konuyu tartışmasını engellediği açıktır. Bakanlar kurulu artık yüz yüze eğitim konusunu ertelememelidir. 

"ÖĞRENCİLER, EĞİTİM EMEKÇİLERİ, VELİLER İÇİN ÜCRETSİZ TEST SAĞLANMALI"

Yüz yüze eğitimin başlaması bir tercih değil zorunluluktur. Çocuklarımızın geleceğini kimsenin tercihine bırakmayacağız. Yüz yüze eğitim için acilen ek bütçe ayrılmalıdır. Yeterli öğretmen ataması yapılmalıdır. Aşı yaygınlaştırılmalıdır. Öğrenciler, eğitim emekçileri, veliler için ücretsiz düzenli test sağlanmalıdır. Tüm eğitim kurumlarında gerekli fiziksel koşullar sağlanmalı, okulların çevrimiçi platformlarında alınan önlemler paylaşılmalıdır. Eğitim alanında alınacak tüm kararlar alanın özneleri ile birlikte kararlaştırılmalıdır. Tüm velileri, çocuklarımızın eğitim hakkına sahip çıkan herkesi okullar önünde, sokaklarda, mahallelerde nöbete, nöbet eylemlerini ülkenin her yerinde duyurmaya yaygınlaştırmaya çağırıyoruz.” (ANKA)

Gündem