Müdür İbrahim Oktugan’ın Öğretmenler Günü konuşması: 'Ben hep öğretmenlerime saygı duydum...'

Müdür İbrahim Oktugan’ın  Öğretmenler Günü konuşması: 'Ben hep öğretmenlerime saygı duydum...'
Özel Eyüpsultan Final Akademi Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Oktugan’ın 5 ay önce uzaklaştırma cezası almış bir öğrenci tarafından öldürülmesine tepkiler büyüyor. Sendikaları, öğretmenlerin 10 Mayıs'ta da iş bırakmalarını istedi. Oktugan'ın öğretmenler gününde okulda yaptığı konuşmanın kaydı ortaya çıktı.

Eyüpsultan ilçesine bağlı Alibeyköy semtinde dün sabah saatlerinde yaşanan olayda Özel Eyüpsultan Final Akademi Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Oktugan , 5 ay önce uzaklaştırma cezası alan 18 yaşındaki Y.K. tarafından odasında silahla vurularak öldürüldü. ANKA Haber Ajansı, Oktugan'ın 24 Kasım Öğretmenler Günü'ndeki konuşmasının görüntüsünü yayınladı. Oktugan, "Öğretmenlerin beklediği tek şey vardır; saygı. Saygıda kusur etmeyin. Öğretmenlerime hep saygı duydum" diyor.

10 Mayıs'ta iş bırakma çağrısı

Olaya tepkiler çığ gibi büyürken, Özel Sekrör Öğretmenleri Sendikası, Eğitim-İş ve Eğitim-Sen, sosyal medya hesaplarından tüm sendika üyelerine ve meslektaşlarına çağrıda bulunarak, siyah giyinmelerini ve siyah kurdele takmalarını istedi. Eğitim sendikaları ayrıca 10 Mayıs Cuma günü iş bırakacaklarını, Ankara’da Adalet Bakanlığı önünde, diğer illerde de adliye binalarının önünde basın açıklaması yapacaklarını da duyurdu. (ANKA)

Gündem