Öğretmenler grevde: İstanbul'da eylem yapan öğretmenlere müdahale

Öğretmenler grevde: İstanbul'da eylem yapan öğretmenlere müdahale
Öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Öğretmenlik Meslek Kanunu ve Kariyer Basamakları Sınavı'na karşı bugün iş bırakma eylemi yapıyor.

Öğretmenler bugüne kadar Öğretmenlik Meslek Kanunu ve 19 Kasım'daki Kariyer Basamakları Sınavı'nın iptali için düzenledikleri eylemlerden sonuç alamaması üzerine bugün iş bırakma eylemi düzenleyeceklerini duyurmuştu.

Öğretmenler, söz konusu kanunun 'eşit işe eşit ücret ilkesini ortadan kaldırdığını ve öğretmenler arasındaki ayrımcılığı ve eşitsizliği derinleştirdiğini' savunuyor.

Greve Eğitim-İş, Eğitim-Sen, Hürriyetçi Eğitim Sen, Teç Sen, Anadolu Eğitim Sen, Özgür Eğitim Sen, Eğitim Hak Sen, Eksen Eğitim Sen, İdeal Eğitim Sen, Eğitim Söz Sen, Eğitimde Birlik Sen, Eşit Haklar Sendikası, Töb-Sen ve Engelsiz Eğitim Sen'den sendikaları katılıyor.

Sendikalar, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştırdığını, ekonomik sorunlarına çözüm üretmediğini, eşit işe eşit ücret ilkesini ortadan kaldırıldığını, öğretmenler arasındaki ayrımcılığı ve eşitsizliği derinleştirdiğine vurgu yapıyor.

Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) düzenlemesine yönelik yoğun tepkilere rağmen, MEB’in ısrarla somut bir adım atmadığına belirtilen ortak bildiride, “Yıllardır ekonomik, sosyal ve özlük haklarımıza ve geleceğimize yönelik taleplerimiz görmezden gelinmekte, insanca yaşam ve insan onuruna yakışır ücret taleplerimiz yok sayılıyor” ifadelerine yer verildi.

Ankara'da iş bırakan öğretmenler, Ulus Meydanı'nda bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. İstanbul Çemberlitaş'ta Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun iptali için eylemde olan öğretmenlere polis müdahale etti. (Kısa Dalga)

Gündem