Öğretmenler MEB'e geri adım attırdı, görüşme kabul edildi

Öğretmenler MEB'e geri adım attırdı, görüşme kabul edildi
Depremden etkilenen öğretmenlerin sorunlarını, taban maaş hakları gibi pek çok konuda MEB ile görüşmek isteyen Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası'nın eylemi bugün sonuç verdi. MEB, Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası le görüşmeyi kabul etti.

ESRA TOKAT


Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, bugün taban maaş, meslek yasası, depremzede öğretmenlerin geleceği ve özlük hakları için Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığı önüne yürüyüş düzenlemek istedi. Güvenpark'ta toplanan öğretmenler MEB önüne yürümek isteyince haftalardır beklenen görüşme talebi kabul edildi.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası heyetinin Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle yaptığı görüşmenin ardından Selanik Caddesi'nde bir basın açıklaması yapıldı.

'Milli Eğitim Bakanlığı, patronların bakanlığı haline dönüşmüştür'

Türkiye'nin dört bir yanından gelen öğretmenler, "Deprem felaketi ile de derin yaralar almış arkadaşlarımızın sorunları içinde olmak üzere, 400 bine yakın eğitim emekçisinin güvencesiz çalışma koşulları, belirli süreli sözleşmelerle belirsiz gelecekler ve asgari ücret düzenine karşı bugün burada Ankara dışından birçok ilden de bir araya geldik. Özel sektör öğretmenleri örgütleniyor, haklarını öğreniyor, birleşiyor. Özel sektör eğitim emekçileri, bu sömürü düzenine ve kendilerini görmezden gelenlere karşı dayanışmayla yol alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, “patronların bakanlığı” haline dönüşmüştür. Patronların çıkarı en önde tutulmakta, öğretmen emeği bu çıkarların altında ezilmektedir. Sendikamız, tüm gücü ve meşru adımları ile öğretmen emeğini savunmaya devam edecektir" açıklamasını yaptı.

'Barınma sorunu ve işsizlik ile sınanan binlerce özel sektör öğretmeni yaralarının sarılmasını istiyor'

6 Şubat'ta medyanda gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından pek çok üyeye destek olunduğu ifade edilen açıklamada "Olmayı da sürdürüyoruz ancak kısa vadeli çözümlerin çok daha ötesinde derin bir yaraları var onların: Barınma sorunu ile iç içe, yaşadıkları kentlerdeki kurumların artık olmaması dolayısıyla da orada iş bulamayacak yani işsizlik ile sınanan binlerce özel sektör öğretmeni bağlı oldukları bakanlık olan Millî Eğitim Bakanlığından “sosyal devlet” anlayışıyla yaralarının sarılmasını istiyor" dedi.

'Deprem felaketi yaşayıp varını yoğunu yitiren öğretmenlerin aylık 4 bin lira ile geçinmesi bekleniyor'

Kurumları yıkılan öğretmenlerin, kurumlarının çektikleri iflaslar nedeniyle kıdem tazminatlarının, sözleşmede kalan ayların bakiye ücretlerinin ve geçmiş aylarda yatırılmayan ücretlerini dahi alamadıkları belirtilen açıklamada, "Deprem bölgesindeki öğretmenlerin pandemi döneminde de tüm emekçileri isyan ettiren “kısa çalışma ödeneği” (KÇÖ) ile yaşamını sürdürebilmesi isteniyor. Yoksulluk sınırının 30 bin liraya ulaştığı bu dönemde, deprem felaketi yaşayıp varını yoğunu öğretmenlerin insanların aylık 4 bin lira ile geçinmesi bekleniyor" denildi ve şu talepler sıralandı:

  • Bütün bu derinleşmiş sorunlar içinde, özel öğretim kurumlarında çalışan ve artık çalışacak bir yeri kalmayan, MEB ataması ile MEB’e bağlı olan depremzede eğitim emekçileri devlet okullarında koşulsuz atama istiyor.
  • Depremzede özel sektör öğretmenlerinin istihdam durumu, yaşamsal derecede önemli ve acil bir konudur. Bu nedenle “Depremzede öğretmenler kadroya koşulsuz alınsın!” talebi, Sendikamızın da talebidir. Milli Eğitim Bakanlığı, personeli olan binlerce öğretmeni depremin yıkıcı sonuçları ile baş başa bırakmıştır. Bu hatadan dönmelidir.

Gündem