20 bin öğretmen atamasında kullanılacak 'Yüzde 50 KPSS, yüzde 50 mülakat' sistemi yargıya taşınıyor

20 bin öğretmen atamasında kullanılacak 'Yüzde 50 KPSS, yüzde 50 mülakat' sistemi yargıya taşınıyor
Öğretmen atamalarında “Yüzde 50 KPSS, yüzde 50 mülakat” öngören yönetmelik yargıya taşınıyor.

Millî Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz günlerde 20 bin öğretmen ataması yapılacağını duyurmuştu. Bakan Yusuf Tekin, atamalarda mülakat yapılacağını belirtmişti.

Milli Eğitim Bakanlığı, sözleşmeli öğretmen istihdamına ilişkin yönetmelikte değişiklik yaptı.Sözlü sınav başarı puanı, KPSS puanının yüzde 50'si ile sözlü sınavdan alınan puanın yüzde 50'si" alınarak belirlenecek. 20 bin yeni öğretmen atamasına ilişkin ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihleri 20-31 Mayıs’ta yapılacak. Adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri 10 Haziran’da ilan edilecek. Sözlü sınavlar, 1 Temmuz’dan itibaren gerçekleştirilecek.

Yönetmelik değişikliği için CHP’den “Bu kararın kaldırılması için demokratik ve yasal tüm yolları sonuna kadar kullanacağız” açıklaması gelirken Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan “Atamalarda yüzde 50 KPSS, yüzde 50 mülakat uygulamasını getiren yönetmelik değişikliğine iptali istemiyle dava açıyoruz” bilgisini verdi.

Türkiye gazetesinin haberine göre Eğitim Gücü Sen Genel Başkanı Oğuz Özat ise “Mülakat tartışmalarının bu kadar gündem olmasının nedeni daha önce açıklanan ‘mülakat kalkacak’ sözleridir. Bu karara rağmen buradan geri adım atılmaması bakanlığa zarar veriyor. Verilen sözün tutulması gerekir. Mülakat puanına ilişkin son değişikliği de hukukçu arkadaşlarımız çalışıyor. Hukuki düzenlemeler noktalandığında kararın iptali için gereken adımları atacağız” dedi. (Kısa Dalga)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem