Öğretmenlerin aşı isyanı

Öğretmenlerin aşı isyanı
Okullar açıldı ama öğretmenlerin büyük çoğunluğuna aşıda ilk doz için randevu bile çıkmadı, okullardaki vaka sayısı da bilinmiyor.



Okullarda yüz yüze eğitime başlanmasına karşın il ve ilçelerdeki öğretmenlere hala aşı randevusu bile çıkmaması korkutuyor. Bazı okullarda birden fazla öğretmenin Covid-19’a yakalanması nedeniyle öğrencilere “okula gelmeyin” çağrısı yapılıyor, sınıflar karantinaya alınıyor. Köy öğretmenlerine yönelik başlayan aşılamada da henüz ilk dozun bile tamamlanmadığı belirtiliyor. Öğretmenler, Sağlık Bakanlığı’ndan öğretmenlere yönelik aşı takvimini açıklamasını bekliyor.

Cumhuriyet’ten Figen Atalay’ın haberine göre, Eğitim İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, aşı uygulamasının sadece köy okullarında görevli öğretmenlere yönelik sürdürüldüğüne dikkat çekerek şunları söyledi:

“Şu ana kadar aşı yapılan Milli Eğitim Bakanlığı personeli sayısı 100 bine ancak ulaşmış durumunda. Okullarda yüz yüze eğitimin başladığı şu günlerde aşı yapılmadığı için 18 milyon öğrencimiz ve 1 milyonu geçen eğitim çalışanımız büyük risk altındadır. Yaşanabilecek her türlü olumsuzluğa bakanlığın aşılama takvimini planlayamamış olması sebep olacaktır.”

Sınav ısrarı sürüyor

Eğitim Sen açıklamasında da “Henüz il ve ilçe merkezlerinde aşılanma başlamadığı gibi köy okullarında görev yapan eğitim emekçilerinin aşılanması da tamamlanmamıştır. Bulaş riski yüksek yaş grubundaki ortaöğretimde bile okullar açılmış ve tüm kademelerinde yüz yüze sınav ısrarı devam etmektedir” denildi. İl ve ilçe düzeyinde eğitim emekçilerine yapılan aşı sayısı, okullara aktarılan maske ve hijyen malzemeleri sayısı, okullarda vaka sayısı, karantinaya alınan okul sayısı verilerinin paylaşılmasını talep ediyoruz” denildi.



Gündem