Ogün Samast hakim karşısına çıkıyor: İfade vermeyecek

Ogün Samast hakim karşısına çıkıyor: İfade vermeyecek
Hrant Dink'i öldürdüğü için hapis yatan ve geçtiğimiz günlerde serbest bırakılan Ogün Samast bugün yeniden hakim karşısına çıktı.

14’üncü Ağır Ceza Mahkemesini’nde görülen dava 10.30’da başladı. Ogün Samast, duruşmaya Trabzon Akçaabat Adliyesi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığıyla bağlandı. Serbest bırakıldıktan sonra ilk kez görüntülenen Samast için adliyede yoğun güvenlik önlemi alındı. Samast’ın siyah şapka ve gözlük taktığı görüldü.

Duruşmada kimlik tespiti yapılan Samast, ikamet adresi olarak Düzköy'deki bir adresi söyledi. İşsiz olduğunu belirten Samast, herhangi bir gelirinin olmadığını ifade etti.

Bu arada Samast'ın eşi de Akçaabat Adliyesi'ndeki duruşma salonunda izleyici olarak katıldı. Duruşma, sanık Ali Fuat Yılmazer'in savunmasının alınmasıyla sürüyor.

Ogün Samast’ın avukatı Raşit Hodo Duvar İnternet sitesine Samast’ın bugün ifade vermeyeceği, hazırlanan iddianameyi kendilerine tebliğ edilmesini isteyecekleri, bilgisini verdi.

Davalar birleştirilmişti

Hrant Dink suikastinin tetikçisi Ogün Samast, Bolu F Tipi cezaevinden koşullu salıverilme kapsamında 15 Kasım 2023'te tahliye edilmişti. Tahliyesinin ardından Samast hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen "Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" soruşturması tamamlanarak 17 Kasım'da iddianame düzenlenmişti.

İddianamede, Ogün Samast'ın "Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte silahlı terör örgütü adına suç işlemek" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapsi istendi. Dava daha sonra hukuki ve fiili irtibat nedeniyle İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden Yasin Hayal ve Erhan Tuncel'in arasında bulunduğu 11 sanığın yargılandığı davayla birleştirildi.(Kısa Dalga)

Gündem