Oğuzhan Uğur, salona 'Aspava' ısmarlayan Beşikçioğlu'na sordu: Bu para nereden geliyor?

Oğuzhan Uğur, salona 'Aspava' ısmarlayan Beşikçioğlu'na sordu: Bu para nereden geliyor?
CHP’nin Etimesgut Belediye Başkan adayı Erdal Beşikçioğlu, Oğuzhan Uğur’un hazırlayıp sunduğu Mevzular Açık Mikrofon programında salona, Aspava ısmarladı. Oğuzhan Uğur, henüz yayınlamayan programdan "Erdal Bey bu para nereden geliyor" dediği bir kesiti paylaştı.

Ankara'da CHP Etimesgut Belediye Başkan adayı oyuncu Erdal Beşikçioğlu, Oğuzhan Uğur'un Mevzular Açık Mikrofon programına konuk oldu.

Programa katılanların salondaki seyircilere yemek ısmarlaması gelenek haline gelirken, Ankara'da çekilen programın bu bölümünde Erdal Beşikçioğlu ise tüm salona Ankara’nın meşhur yemek menüsü olan Aspava ısmarladı. Apava döner, kebap gibi yiyeceklerin bol ikramlarla sunulduğu bir menü olarak tarifleniyor.

Henüz yayınlamayan programdan bir kesit paylaşan Oğuzhan Uğur, yemeği belirterek "Erdal Bey bu para nereden geliyor" diye sorduğu bir video paylaştı.

Uğur paylaştığı videoda, "Mevzular Açık Mikrofon Ankara'da şu an. Konuğumuz Sayın Erdal Beşikçioğlu. Salona bu zamana kadar simit ısmarlandı, kokoreç ısmarlandı bildiğiniz gibi. Sayın Erdal Beşikçioğlu dedi ki, 'Ben bütün salona Ankara'da olduğumuz için Aspava ısmarlıyorum.' Erdal Bey bu para nereden geliyor?" dedi.

Uğur'un bu sözleri salonda alkış ve kahkahalarla karşılandı.

Geçen sene programa katılan Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, yayının uzun sürmesinden sonra, "Oğuzhan buraya kokoreç getirsek de yesek hep birlikte" sözüyle salona kokoreç ısmarlamış, daha sonra programa katılan TİP üyeleri de tüm salona simit ısmarlamıştı.

Aspava kültürü nedir?

Aspava, Ankara'da gelenekselleşmiş bir kültürdür. Bilinenin aksine Aspava Ankara'ya özgü bir yemek değil, bir yemek kültürüdür. Başkent'in çeşitli yerlerinde bulunan bu restoranların her biri ise döner, kebap gibi lezzetleri bol ikramlarla sunmasına Aspava deniyor.

Aspava'nın açılımı Allah Sağlık Para Afiyet Versin Amin şeklindedir. (Kısa Dalga)

Gündem