ÖKK albayının iddiası: Levent Göktaş bana ‘Bakanla görüştüm, Bozkır’ın kırmızı bülteni kalkacak' dedi

ÖKK albayının iddiası:  Levent Göktaş bana ‘Bakanla görüştüm, Bozkır’ın kırmızı bülteni kalkacak' dedi
Eski Özel Kuvvetler Albayı Altan Bora’nın, Hablemitoğlu cinayeti soruşturması sırasında verdiği ifadede, o dönemde hakkında kırmızı bülten bulunan, cinayetin itirafçısı Gökhan Bozkır ile görüşmemek istememesi üzerine, Levent Göktaş’ın kendisine “Ben Bakanla görüştüm Bozkır’ın kırmızı bülteni kalkacak” dediği ortaya çıktı. Bora, Göktaş’ın görüştüğünü söylediği bakanın kim olduğunu söylemedi.

Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu cinayeti davasının eklerinde ilginç bir ifade olduğu ortaya çıktı, Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın (ÖKK) eski albaylarından Altan Bora ifadesinde, Hablemitoğlu cinayeti şüphelisi firari Levent Göktaş’ın kendisinden, o dönemde hakkında kırmızı bülten bulunan ve daha sonra cinayetin itirafçısı olan Gökhan Bozkır ile görüşmesini istediğini anlattı. Bora, Bozkır ile hakkında kırmızı bülten olduğu için görüşmek istemediğini, Levent Göktaş’ın da kendisine, “Ben Bakanla görüştüm, Bozkır’ın kırmızı bülteni kalkacak” diye ikna ettiğini ileri sürdü.

T24’ten Asuman Aranca’nın haberinde, eski ÖKK Albayı Altan Bora’nın, Hablemitoğlu cinayeti soruşturmasında verdiği ifadelerin detayları yer aldı.

Haberde yer alan bilgilere göre Altan Bora emekli olduktan sonra kendisi bir danışmanlık şirketi kurdu. Bu süreçte Levent Göktaş ile çalışan Bora Göktaş’ın bir ihale ile ilgili olarak kendisini Ukrayna’ya göndermek istediğini ancak ihaleye ilişkin bağlantıları sağlayan kişinin yine yakalandıktan sonra Hablemitoğlu cinayetinin itirafçısı olan Gökhan Bozkır olduğunu, Bozkır hakkında o dönemde kırmızı bülten bulunduğu için bu bağlantıyı sağlamak istemediğini anlattı. Bora ifadesinde, iş bağlantısı için Ukrayna’ya gidip Gökhan Bozkır ile görüşmek istemediğini söyledikten sonra Levent Göktaş’ın kendisini şöyle ikna ettiğini ileri sürdü:

“Ukrayna’ya gelme sebebim Göktaş’ın Emniyet ve Jandarma’dan aldığı ihaleye ilişkin, ihale konusunu karşılayamadığından cezai şartı yememek için Ukrayna'daki silah şirketlerinden mücbir sebep belgesi alıp Türkiye'ye getirmekti. Burada şirketlerle görüşmeler yaptım, sonra tekrar Türkiye'ye döndüm. Belgeyi alamamıştım. (Levent Göktaş) Bir kez daha Ukrayna'ya gitmemi istedi, ben Gökhan Bozkır ile görüşmek istemediğimi söyledim. Bana “ben Bakanla görüştüm, Nuri Gökhan'ın (Bokzır) kırmızı bülteni kalkacak’ diyerek beni ikna ederek tekrar Ukrayna'ya gönderdi. Ukrayna'daki silah şirketlerinden imzalı mücbir sebep belgelerini alıp, konsoloslukta tercüme ettirdim, aynı işlemi Belarus ve Bulgaristan’da yaptım, oradan da benzer yazılar alarak tercüme ederek Türkiye'ye geldim. Bu belgeleri ben Emniyet Genel Müdürlüğüne ve Jandarma Genel Komutanlığına verdim. Sonrasında Levent Göktaş ne yaptıysa ihale süreçlerini uzattı ve cezai şart ödemedi. Hatırladığım kadarıyla 1 ihalede cezai şart ödedi”

ÖKK’cı Altan Bora’nın ifadesinde, Levent Göktaş’ın görüşüp “Gökhan Bozkır’ın kırmızı bülteni kaldırılacak” dediğini belirttiği söz edilen bakanın kim olduğuna dair bir bilgi yer almadı..

“AK Parti’ye gittiği konuşuluyordu”

Yakalanması için İstanbul’da yapılan operasyondan tartışmalı bir şekilde kurtularak önce Antalya’ya, oradan da Bulgaristan’a kaçan ve iade edilmesi yönündeki talep önce gün reddedilen Levent Göktaş’ın Emniyet ve Jandarma’dan ihaleler aldığını ileri süren Altan Bora ifadesinde Levent Göktaş hakkında şu iddialarda bulundu:

“2002 yılı sonlarına doğru MAK Alayı Kirazlıdere'deki yerleşkeden Gölbaşı Oğulbey'e taşınma süreci başlamıştı. O dönemlerde Levent Göktaş doğru düzgün mesaiye gelmiyordu. Kendisine evrak arz edemiyorduk, tekmil veremiyorduk. Nerede ne iş yaptığını bilmiyorduk, yanında Mehmet Narin isimli astsubayı alarak sürekli bir yerlere gidiyordu. Biz kendisini Kirazlıdere'de ve Oğulbey'deki yerinde hiç görmez olmuştuk. Eski bildiğimiz Levent Göktaş’tan eser yoktu. Hatta kendisinin AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen ile samimi olduğunu duyuyorduk, resmi üniformasıyla, bordo beresiyle AK Parti Genel Merkezine gittiği konuşuluyordu.”

Gündem