Okluk Koyu'ndaki "yazlık saray"ın görselleri ortaya çıktı

Okluk Koyu'ndaki "yazlık saray"ın görselleri ortaya çıktı
Marmaris’te inşa edilen ve kamuoyu tarafından 'Yazlık Saray' olarak bilinen Cumhurbaşkanlığı Devlet Konuk Evi 2019 yılında tamamlandı. Yerleşkenin mimarı Şefik Birkiye projenin görsellerini kendi internet sitesinden paylaştı.

Cumhurbaşkanlığı bütçesinden 2018 – 2021 yılları arasında 640 milyon lira harcanarak inşa edilen projenin mimarı Şefik Birkiye görselleri web sitesinden paylaştı.

Sözcü'den İsmail Şahin'in haberine göre  Muğla’nın Marmaris ilçesi Okluk Koyu’ndaki 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın yaz tatillerini geçirdiği konut yıkılarak yerine inşa edilen Cumhurbaşkanlığı yerleşkesi 92 dönümlük arazi üzerine kuruldu.

Farklı büyüklükte 5 yapının yer aldığı yapının hemen yakınında ise üç bloktan personel lojmanları inşa edilirken 10 bin 966 metrekarelik dolgu alanı ise özel kum ve çakılla doldurulup plaj haline getirildi.

Plaj içerisinde güneşlenme ve dinlenme amaçlı bungalovlar yer alıyor. Bungalovların ucunda ise denize girmek için iskeleler bulunuyor.

Rönesans tarafından yapımı üstlenen projenin inşaatı büyük bir gizlilik içerisinde tamamlanmıştı.

Mimar Şefik Birkiye, Ankara'da inşa edilen Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin mimarı olarak ismini Türkiye'de duyurdu. Başta Taksim olmak üzere Camii olmak üzere 7 caminin tasarımını yapan Birkiye, Marmaris'teki Cumhurbaşkanlığı yerleşkesi, Emlak Konut GYO'nun Halkalı'daki Bizim Mahalle projesi ile İstanbul Finans Merkezi'nde inşa edilen Merkez Bankası binasına imzasını attı.

"SPA, HOBİ, EĞLENCE ALANLARI, SİNEMA"

Gazeteci Çiğdem Toker de 2017 yılında Cumhuriyet gazetesinde yayımlanan yazısında şu bilgileri aktarmıştı:

"Okluk’taki inşaat bittiğinde dört ana blok, bir dinlenme evi, personel lojmanları, iki de nizamiye yapısı olacak. Blokların en büyüğü 3347 metrekare. Üç blokta 250’şer metrekarelik “hobi ve eğlence” alanları mevcut. Bu alanlar havuz, SPA, sinema gibi etkinlikler için tasarlanmış.

Salon, oda, çalışma ofislerinden oluşan “yaşama alanı”, 611 ile 763 metrekare arasında değişiyor.

(Deniz yapıları kapsamındaki kumsal için serilecek kumların önce Mısır’dan getirilmesi düşünülmüş. Sonrasında denizaltı tarama yöntemiyle oradan çıkarılmasına karar verilmiş.)

Öğrendiğimiz kadarıyla Okluk Yerleşkesi’ni de Saray inşaatını gerçekleştiren Rönesans İnşaat yapıyor."

Gündem