Oksijen gazetesi yazarı özür dilerek istifa etti

Oksijen gazetesi yazarı özür dilerek istifa etti
Oksijen gazetesi yazarı Mehmet Dinler, deprem felaketinden etkilenenlere "pansuman" diye sunulan "Asla pes etme temalı filmler" yazısı için özür diledi ve istifa ettiğini duyurdu.

Haftalık gazete Oksijen'in Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası afet bölgelerinden çekilen fotoğrafları edebi yazılarla sunması tepkilere neden olmuştu. Gazetede "Acımı hangi kitaplar azaltır?", "Asla pes etme temalı filmler" ve "Bir podcast dinledim iyi geldi" gibi üç ayrı başlıkla yayımlanan yazılar da sosyal medya kullanıcılarının yoğun eleştirisine uğradı.

20230211-oksijen.webp

"Asla pes etme temalı filmler" yazısını yazan Mehmet Dinler, tepkilerin ardından Instagram hesabından yaptığı paylaşımla iki senedir yazdığı Oksijen’den istifa ettiğini duyurdu.

Hazırladığı içeriğin savunulacak bir tarafı olmadığını söyleyen Dinler, özür diledi. Dinler’in paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

"İki senedir yazdığım Gazete Oksijen’den bugün itibariyle ayrıldığımı belirtmek istiyorum. Gazetenin iç sayfalarında hazırladığım içeriğin benim için savunulacak bir tarafı olmaması bir yana duyuru metninde yansıtılış biçimiyle de bir alakam olmadığını söylemek istiyorum. Ancak bu da benim tarafımda bir bahane değil.

Günlerdir enkaz altındaki yakınlarının canıyla uğraşan, yardım toplamak için canla başla çalışan, yaşanan felakete üzülen kimsenin acısından nemalanmak gibi bir amacım olmadığını, bu biçimde anlayan herkesten de özür dilediğimi bilmenizi isterim."

158ee833-ea2a-4d19-9cfb-0cefcf1055a4.jpeg

Gündem