Oktay'dan Suudi Arabistan'a: Kardeş ülke; gönlümüzde özel yeri var

Oktay'dan Suudi Arabistan'a: Kardeş ülke; gönlümüzde özel yeri var
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Suudi Arabistan'dan 'kardeş ülke' olarak bahsederken, 'gönüllerinde özel bir yeri' olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Diyanet İşleri Başkanlığı'nda düzenlenen programdaki konuşmasında, Türkiye - Suudi Arabistan ilişkilerin değindi.

Oktay, bu ülkenin 'kutsal toprakları barındırdığını' belirterek "Suudi Arabistan, köklü tarihi, kültürel, beşeri bağlara sahip olduğumuz bir kardeş ülke olarak gönlümüzde her zaman özel bir yere sahip olmuştur" dedi.

Oktay, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 28-29 Nisan 2022 Cidde ziyareti ve 22 Haziran 2022'de Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın Ankara ziyaretiyle yeni bir işbirliği döneminin başladığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı yardımcısı, "Türk-Suudi ikili ilişkilerinin bu yeni dönemde her sahada hızla ivme kazanıyor olmasından büyük memnuniyet duyuyoruz" ded.

İki ülke ilişkileri, Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul başkonsolosluğunda öldürülmesinin ardından bozulmuştu. Geçen yıl AKP'nin diğer ülkelerle ilişkileri düzeltme politikası kapsamında Suudi Arabistan'la da görüşülmüştü. (DHA)

Gündem