Okul kantin kiralarına yüzde 25 artış sınırı

Okul kantin kiralarına yüzde 25 artış sınırı
MEB, okul kantini kira artışlarının tavan sınırını yüzde 25 olarak belirledi

Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda bulunan kantinlerin kira artışındaki azami oranı yüzde 25 ile sınırladı. Okullar açıldığından bu yana daha yüksek oranda kira artışı yapılmışsa bu oranlar da yüzde 25’e çekilecek ve fazlaya ilişkin alınan kira bedelleri kiracıya geri ödenecek.

Okul Aile Birliği Yönetmeliği’ne geçici bir madde eklenmesini içeren değişiklik Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yönetmeliğe eklenen geçici maddeye göre, sözleşme süresi bir yılı aşan, okullarda bulunan kantin ve benzeri yerlerin kira bedellerinde 11 Eylül 2023 tarihine kadar yapılacak olan kira artışı; bir önceki kira yılına ait kira bedelinin yüzde yirmi beşi oranında uygulanacak.

Bir önceki kira yılının tüketici fiyat endeksindeki on iki aylık ortalamalara göre değişim oranının yüzde 25’in altında kalması halinde değişim oranı geçerli olacak

Fazla ödemeler iade edilecek

Yönetmelik değişikliğine göre; 2022-2023 eğitim-öğretim yılının başlangıç tarihi ile yönetmelik değişikliğinin yayımladığı bugün arasındaki dönemde mevcut sözleşme hükümlerine göre tahsil edilen kira gelirleri bu maddeye göre tekrar hesaplanarak gerekli tahsilat, mahsup ve iade işlemleri gerçekleştirilecek.

Ekonomi