Okul servislerine yüzde 60 zam talebi: Gözler UKOME'de

Okul servislerine yüzde 60 zam talebi: Gözler UKOME'de
Okul servisi şoförleri, kalem harcamalarındaki artışı gerekçe göstererek servis ücretlerine yüzde 60 oranında zam istedi. Talep edilen tutar kabul edilirse rehber personel ücreti de dahil en düşük servis ücreti 2 bin 808 TL olacak

Yeni yıl sonrası taksi şoförlerinin en az yüzde 65 oranında zam istemesi sonra okul servis şoförleri de 2024 yılı için yüzde 60 oranında zam talebinde bulundu.

NTV’de yer alan habere göre, kalem harcamalarındaki artış nedeniyle zam talep eden servis şoförleri, “Şoförlerin maaşı da yüzde 50 arttı, çalışanların maaşı arttı, akaryakıt, MTV, kasko, sigorta, devlete ödediğimiz bütün vergiler yüzde 58 oranında arttı. Sübvanse etmemiz lazım” diye konuştu.

Servis şoförlerinin talep ettiği oran eğer kabul edilirse en düşük servis ücreti bin 300 TL’den 2 bin 80 TL’ye yükselecek. Anaokulu, ilkokul ve ortaokulda yüzde 35 rehber personel ücreti de bu rakama eklenince servis ücretlerinin velilere aylık maliyeti 2 bin 808 TL’ye çıkacak.

Gözler UKOME'de

Zam oranları İstanbul’da ulaşım ücretlerine zam talepleri ve tekliflerinin görüşüleceği öngörülen 8 Ocak’taki İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Toplantısı sonrası karara bağlanacak.

İstanbul’da servis ücretlerine en son 8 Ağustos’ta zam gelmişti. Toplantının ardından toplu taşıma ücretlerine yüzde 51,52 zam kararı alınmıştı. Okul servisi 0-1 km aylık ücreti 792 TL’den bin 300 TL’ye çıkmıştı. Personel servis ücretleri ise 10-17 koltuk kapasiteli taşıt 422,40 TL’den 640.40 TL’ye yükselmişti.(Kısa Dalga)

Gündem