Okyanuslar ısınıyor: 5 kez üst üste rekor sıcaklık

Okyanuslar ısınıyor: 5 kez üst üste rekor sıcaklık
Çin Bilim Akademisi'nin araştırmasına göre 2023'te okyanus suyu sıcaklıkları 5. kez üst üste rekor kırdı. Araştırmaya göre sera gazı salınımının azaltılsa bile bu artış 100 yıl boyunca devam edecek.

Advances in Atmospheric Sciences adlı dergide çarpıcı bir araştırma yayımlandı.

Sera gazı salınımı nedeniyle küresel sıcaklık her geçen gün endişe verici bir boyuta ulaşıyor. Uluslararası araştırmanın ortaya koyduğu veriler de bu endişeyi doğrular mahiyette.

Araştırmaya göre 2023'te okyanus suyu sıcaklıkları 5. kez üst üste rekor kırdı. Araştırma sera gazı salınımının azaltılması halinde bile yüz yıl boyunca bu sıcaklık değerinin artmaya devam edeceğini de ortaya koydu.

buzul-erimesi.png

Aralarında Çinli, ABD'li, Yeni Zelandalı, İtalyan ve Fransız araştırmacıların olduğu bir grup bilim insanı, Çin Bilim Akademisi çatısı altında çalışma yürüttü. Yapılan çalışmada yıllık okyanus suyu sıcaklıkları ölçüldü.

Ölçümlerde 2023'te okyanus suyu sıcaklıklarının 2022'ye kıyasla 0,23 derece daha yüksek olduğu ve bunun 5. kez üst üste kaydedilen en yüksek sıcaklık olduğu tespit edildi.

buzul-erimesi-001.png

Araştırmacılar, sera gazı salınımının azaltılması halinde bile okyanus suyu sıcaklıklarının bu yüz yıl boyunca artmaya devam edeceğini belirtti. (Kısa Dalga)

Araştırma