Olay TV partilere ayırdıkları süreleri açıkladı ve sordu: Niye kapattırdınız?

Olay TV partilere ayırdıkları süreleri açıkladı ve sordu: Niye kapattırdınız?
Kapanan Olay TV'nin Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar, Olay TV’de partilere ayrılan yayın sürelerini açıkladı. Sarılar, Olay TV’nin 26 günlük yayınında AKP'ye 766 dakika, HDP'ye ise 51 dakika ayrıldığını duyurdu.

Sadece 26 gün yayın yapmasının ardından siyasi baskı ile kapatıldığı öne sürülen Olay TV'nin, bu kısa sürede yayınlarında hangi partiye ne kadar süre ayırdığına dair bilgiler ortaya çıktı. Kapanan Olay TV'nin Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar, Olay TV’de partilere ayrılan yayın sürelerini açıkladı. Sarılar, Olay TV’nin 26 günlük yayınında AKP'ye 766 dakika, HDP'ye ise 51 dakika ayrıldığını duyurdu.

Türkiye televizyon yayıncılığı tarihine "iktidar baskısı nedeniyle en kısa süre ile yayın yapıp faaliyetini durduran kanal" olarak geçen Olay TV ile ilgili olarak Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar twitter hesabı üzerinden açıklama yaptı. Sarılar, kanalın 26 günlük yayınında siyasi partilere ayrılan süreleri şu şekilde açıkladı:

"Neden kapattırdınız?"

“26 günlük Olay TV yayınımızda partilere ayırdığımız canlı yayın süreleri AK PARTİ 766,  CHP 605, MHP 194, İYİ PARTİ 72, HDP 51 dakikadır.  Kamuoyuna duyurulur. Rakamlar ortada.  Sahi neden kapattırdınız? Yukarıdaki rakamlar parti genel başkanlarının kamuoyuna açık canlı yayın konuşmalarıdır. Süreler bu yüzden farklıdır.”

“HDP YAYINI YAPTI DİYENLERE RTÜK RAKAMLARI İLE CEVAP VERECEĞİM”

Kapatılan Olay TV’nin Genel Yayın Yönetmeni Sarılar, geçtiğimiz günlerde gazeteci Fatih Portakal’ın youtube kanalında katıldığı programda kapatılmaya gerekçe gösterilen HDP yayın süresi için 26 günlük yayını tarattığını ve partilere ayırdıkları yayın süresini duyuracağını açıklamıştı.

Sarılar programda “Biz HDP yayınlarımızı Meclis TV’den alarak yayınladık. Meclis tv kapanmıyorsa bu nedenle Olay TV kapanıyorsa bunda bir gariplik var. O gerekçe olamaz yani. Kamplaşmış medyada iktidara yakın olanlar 'Olay TV HDP yayını yaptı' diyor. Onlara RTÜK makamları ile cevap vereceğim. Şu anda 26 günlük yayını taratıyorum. Hangi partiye ne kadar yayınımızda yer vermişiz o kayıtlarla cevap vereceğim” demişti.

 



Gündem