Olaylı derbide Altay'ın başvurusu incelemeye devam edilecek

Olaylı derbide Altay'ın başvurusu incelemeye devam edilecek
Tahkim Kurulu, 1'inci Lig'de olaylı Göztepe maçı sonrası kurula başvuran Altay'ın dosyasını incelemeye devam etme kararı aldı.

Tahkim Kurulu, 1'inci Lig'de 27 Kasım 2022'de oynanan maçtaki tribün olaylarının ardından, her iki takımın da başvurusunu görüştü.

Tahkim, Göztepe'nin başvurusunu reddetti. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu kararının hukuka aykırılık yönünden incelendiği, usule, esasa ve talimatlara aykırı yön bulunmadığı kaydedildi.

Altay'ın duruşmalı itirazında ise kulübü avukatlar Namık Kemal Marmara ve Ali Sami Er savundu. Müzakere neticesinde, dosyada incelemenin devamına oybirliğiyle karar verildi.

Altay Hukuk Kurulu, Tahkim Kurulu'na itiraz başvurusunda, derbide Altay taraftarı Furkan Ersanlı'nın fişek atarak Göztepeli Mehmet Çakır'ı yaraladığı olayın tribünde gerçekleştiğine dikkat çekerken, güvenlik sorumluluğunun kendilerinde olmadığının altını çizmişti.

Hukuk Kurulu, 50 sayfalık itirazında bu sezon iç sahada hiçbir olay yaşanmadığını ve Altay'ın temiz bir iç saha siciline sahip olduğunu vurgulamıştı.

Hükmen yenilgi kararının iptalini ve maçın kaldığı yerden devam etmesini talep eden siyah-beyazlılar, kulübe verilen 6 maçlık seyircisiz oynama cezasında da indirime gidilerek düzenleme yapılmasını istemişti.

Hakem raporunda Göztepe maçının tatil edilme nedeninin Altay kalecisi Ozan'a Göztepe taraftarı Nihat Aydın tarafından yapılan saldırı olduğu, ek raporda ise maçın tatil edilme gerekçesine tribünde güvenlik maddesinin de eklendiği ileri sürülmüştü.

Tahkim Kurulu'nun Altay'ın hükmen mağlubiyet kararına itirazını haftaya karara bağlaması bekleniyor.

Ne olmuştu?

Spor Toto 1'inci Lig'de 27 Kasım 2022'de oynanan Göztepe-Altay maçının 19'uncu dakikasında Altay tribünlerinden Göztepelilerin bulunduğu bölgeye işaret fişeği atılmıştı.

Fişek nedeniyle yaralanan Göztepe taraftarı Mehmet Çakır'a müdahale etmek için ambulansların geldiği sırada bir kişi sahaya girerek köşe direği ile Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'in kafasına vurmuştu. Yaşananlar nedeniyle maç tatil edilmişti.

Soruşturmada 19 kişi tutuklanırken, sis ve işaret fişeğinin 'Alo Ses' isimli şirketinin ambulansıyla stada sokulduğu açıklanmıştı. Ambulans şirketi faaliyetten men edilmişti.

TFF, her iki takımı da hükmen mağlup saymış, Altay'ın sahasını 6 maçlığına kapatmıştı. (Kısa Dalga)

Spor