Olaylı İzmir derbisinde işaret fişeği atan sanık: Bir anda elimden kaydı

Olaylı İzmir derbisinde işaret fişeği atan sanık: Bir anda elimden kaydı
İzmir'de, Göztepe ile Altay arasında oynanan ve olayların çıktığı derbiye ilişkin Göztepeli taraftar Mehmet Çakır'ı işaret fişeğiyle yaralayan tutuklu sanık Furkan Ersanlı ve tutuksuz 22 sanığın yargılanmalarına başlandı.

Karşılaşmaya biletsiz olarak gittiğini ve üzerinin aranmadığını ileri süren Ersanlı, "19.14'te görsel şov yapılacağını duyunca benim de katkım olsun istedim. Meşaleyi kıyafetlerimin arasına sakladım. Stada yangın kapısından girdim.

Polis, pankart asacağımı söyleyince içeri aldı. Ardından gelen güvenlik görevlisine de aramamın yapıldığını söyleyip, girdim. Saat 19.14'te meşale ve sisler yakılmaya başlandı. Ben de ceza yememek için tribünün ortalarına, sislerin arasına gittim. Göbeğime sakladığım meşaleyi çıkarıp, ipini çektim. Bir anda elimden kaydı. Ne olduğunu anlamadım" dedi.

'Böyle olacağını düşünemedik'

Tutuksuz sanıklardan Ç.K., çok üzgün olduklarını belirterek, "Maçtan bir gün önce tesis ziyareti yaptık. Parası ödenmiş 150 meşaleyi gidip, aldım. Alırken Serkan H., içinde Egehan'a ait hediye olduğunu söyledi. Tesislere gittik ve kutuyu verdim.

Tüm meşaleleri orada yaktık. Futbolcularla moral konuşması yaptık. Maç günü toplanma noktasına gittim. Otobüslerle maça gidip, stada girdik ama maç başlamıştı. Tribün lideri olduğumdan en önde yerimi aldım. Malum dakikada patlama sesini duydum.

Sesle irkildim ve sadece dumanını gördüm. İzmir'in böyle bir olayla gündeme gelmesinden çok üzgünüz. Mehmet Çakır'a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

'Yaralıya ilk biz müdahale ettik'

Tutuksuz sanıklardan E.E., işaret fişeğini "Avrupa meşale" sandıklarını ve maçın ardından kutlama yapmak için taraftar derneğinde bıraktıklarını belirtti. E.E., "3 gün nezarethanede avukatıma ulaşamadım ve baskı gördüm. S.H., bana hediye gönderdiğini söyledi.

Ben de aldım. Gönderdiği şeyi "Avrupa meşale" sandım ve derbiyi kazanırsak Gündoğdu Meydanı'nda işaret fişeğiyle kutlama yaparız diye düşünüp derneğe bıraktım. Polislere A.B.'nin yanımda olduğunu söylediğimden emniyetteki ifademe işaret fişeğini otobüse onun koyduğunu yazmışlar.

A.B. bu işin hiçbir yerinde yok. İşaret fişeğinin nasıl otobüse girdiğini bilmiyorum. Stadın içinde işaret fişeğini Furkan'da görmedim. Herhangi bir meşale organizasyonundan da haberimiz yok" dedi. (DHA)

Spor