Olaylı İzmir derbisinin sanığının tahliye talebine ret

Olaylı İzmir derbisinin sanığının tahliye talebine ret
İzmir'de Göztepe ile Altay takımlarının oynadığı olaylı derbiye ilişkin, 23 kişinin yargılandığı davanın tek tutuklu sanığı Furkan Ersanlı, "Fişeğin gittiği tribünde benim de yakın arkadaşlarım vardı. Meşale sanıp, yaktım" dedi. Sanığın, tahliye talebi reddedildi, duruşma 13 Eylül'e ertelendi.

Spor Toto 1'inci Lig ekiplerinden Göztepe ve Altay arasında, geçen yıl 27 Kasım'da oynanan derbide, Altay tribünlerinden atılan işaret fişeğiyle, Göztepeli taraftar Mehmet Çakır yaralandı.

Bu sırada Göztepe tribünlerinden sahaya atlayan Mehmet Nihat Aydın da korner direğiyle Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e vurdu.

Olaylar nedeniyle maç, tatil edildi. Derbi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Mehmet Nihat Aydın ile Altay tribünlerindeki Furkan Ersanlı, D.D., K.E., E.Y., H.Ç., M.E.K., A.G., H.K., M.Y., S.H., Ç.K., E.E., A.B., Ş.P., Ö.U., Ü.T., T.G., G.A.A ve E.K. tutuklandı. U.M.K., F.Ö., Y.A., N.A.D. ve F.E. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

23 yıla kadar hapis istendi

Kaleci Ozan Evrim Özenç'e korner direğiyle saldıran Mehmet Nihat Aydın hakkında, İzmir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), olaylar nedeniyle her 2 takımı da hükmen mağlup saydı. Soruşturmanın ardından diğer şüpheliler hakkında da İzmir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. İddianamede, savcı, Furkan Ersanlı'nın tribünde planlı ve kararlı şekilde, işaret fişeğini binlerce kişinin bulunduğu Göztepe tribünlerine doğru hedef gözetip, ateşleyerek "Kasten öldürmeye teşebbüs', "Tehlike arz edebilecek aletleri spor alanlarına sokmak ve kullanarak müsabaka düzenini bozmak', "Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarını işlediğinin altını çizdi. Ersanlı, için bu suçlardan 23 yıla kadar hapis cezası istendi.

Tüm sanıkla adli kontrolle serbest

Savcı; Ç.K., E.E., K.E., E.Y., D.D., H.Ç., M.E.K., S.H., A.B., A.G., H.K., Ö.U., Ş.P., Ü.T., T.G., G.A.A., E.K, M.Y., F.E., N.A.D., Y.A. ve F.Ö.'nün de "Kasten öldürmeye teşebbüs suçuna yardım'dan cezalandırılmalarını talep etti. Öte yandan sanıkların "Tehlike arz edebilecek aletleri spor alanlarına sokmak', "Tehlike arz edebilecek aletleri spor alanlarında kullanarak müsabaka düzenini bozmak" ve "Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından cezalandırılmaları istendi. Geride kalan süreçte Furkan Ersanlı hariç tüm sanıklar, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tutukluluk halinin devamına karar verildi

Sanıkların yargılanmalarına bugün İzmir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanık Ersanlı'nın yanı sıra tutuksuz sanıklar ve avukatlar katıldı. Duruşmada söz verilen Ersanlı, "İşaret fişeğinin olduğu otobüse değil başka bir otobüse binseydim bunlar olmazdı. Mehmet Çakır'dan bir kez daha özür diliyorum. Cezaevinden mektup yollamıştım. Fişeğin gittiği tribünde benim de yakın arkadaşlarım vardı. Meşale sanıp, yaktım. Pişmanım" dedi. Sanık avukatı, müvekkilinin olayda kastı olmadığını savundu. Sanığın tutukluluk halinin devamına hükmeden heyet, eksik dosyaların beklenmesine karar verip, duruşmayı 13 Eylül'e erteledi. (DHA)

Spor