Öldürülen Ayşenur'un babası: Sabah sınava girdi, akşam katlettiler

Öldürülen Ayşenur'un babası: Sabah sınava girdi, akşam katlettiler
Eskişehir'de eski sevgilisi Hasan Fakıoğlu tarafından vurularak öldürülen 21 yaşındaki Ayşenur Çolakoğlu'nun babası, "Kızıma aylarca baskı yapmış" dedi

Eskişehir'in Tepebaşı ilçesinde eski sevgilisi Hasan Fakıoğlu'nun tabanca ile vurarak öldürdüğü Ayşenur Çolakoğlu'nun babası Mesut Çolakoğlu, "Cıvıl cıvıldı kızım. Gencecik, baharında canına kıydılar" dedi.

21 yaşındaki Hasan Fakıoğlu, önceki akşam 4 ay önce ayrıldığı 21 yaşındaki Ayşenur Çolakoğlu ile birlikte Şirintepe Mahallesi Yeşilkayalar Sokak'taki evine geldi. Hasan Fakıoğlu, burada Çolakoğlu'nun kendisini aldattığını öne sürdü. Çıkan tartışmada Fakıoğlu, tabancayla genç kadını başından vurdu. Ambulansla Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ayşenur Çolakoğlu, hayatını kaybetti. Çolakoğlu, otopsi işlemleri sonrası dün toprağa verildi.

"Beni aldattığını düşündüm" diye kendini savundu

Öldürülen Ayşenur'un babası: Sabah sınava girdi, akşam katlettiler

Hasan Fakıoğlu ile evdeki arkadaşı M.F. gözaltına alınırken, Fakıoğlu, "kasten öldürme" suçundan tutuklandı, arkadaşı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Fakıoğlu, kendisini görüntüleyen gazetecilere "Beni aldattığını düşündüm, kazayla öldü" dedi.

"Kızıma aylarca baskı yapmış"

Ayşenur Çolakoğlu'nun babası 51 yaşındaki Mesut Çolakoğlu, Fakıoğlu'nun kızını 4 aydır sürekli rahatsız ettiğini sonradan öğrendiğini belirterek, "Kızımın çalıştığı kuaförün karşısında çalışıyordu. Kızımı sürekli rahatsız ediyordu. Kızım da istemediği için sıkıntılar yaşıyormuş, sürekli baskı yaşıyormuş. Ama bunu bize söylemediği için bizim de haberimiz olmadı. Kızıma bu şekilde aylarca baskı yapmış. Kızım çalıştığı iş yerinden de bu baskılar nedeniyle ayrılmış. Önceden bu konuda bilgim yoktu, yeni öğrendim. Belki de bize zarar verecek diye söylememiş olabilir. Kızımı öldüren kişinin en ağır cezayı almasını istiyorum. Cıvıl cıvıldı kızım. Gencecik, baharında canına kıydılar. İnşallah gerekli cezayı alır" dedi.

Öldürülen Ayşenur'un babası: Sabah sınava girdi, akşam katlettiler

"Öldüğü günün sabahı son sınavına girmişti"

Kızının kadın kuaförü olduğunu, ustalık belgesi alıp, kendi iş yerini açabilmek için 2 senedir uğraştığını belirten baba Çolakoğlu, "Hayalleri vardı. Kendi yerim olsun, kendi ayaklarım üstünde durayım, diyordu. Çalıştığı yerden bu kişinin yoğun baskısı üzerine ayrılmak zorunda kaldı. Kızımı bayağı bir korkutmuş. Biz ayrıldı diye biliyorduk, kendisi öyle demişti. Görüşmüyorlardı, ailemiz de çok umutluydu. Öldüğü günün sabahı son sınavına girmişti, ustalık belgesini alacaktı. Sabah 10.00'da sınava girdi, akşam katlettiler. Hatta sınavdan da geçmişti. Öğretmenleri arayıp, sınavı geçtiğini söyleyip, başsağlığı dilediler" diye konuştu. (DHA)

Kadın