Öldürülen motosikletçinin ailesi: Hızlı kullandığı için mafya yanında istiyordu

Öldürülen motosikletçinin ailesi: Hızlı kullandığı için mafya yanında istiyordu
İstanbul'da silahlı saldırıda öldürülen 28 yaşındaki motosikletçi Bayram Diril'in ailesi, çocuklarına mafyanın 'musallat olduğunu' öne sürdü.

Diril, Beyoğlu ilçesine bağlı İmrahor Caddesi'nde 13 Kasım günü saat 23:45'te trafik ışıklarında beklerken düzenlenen saldırıda hayatını kaybetmişti. Saldırganlar halen bulunmuş değil.

Diril'in Türkiye Motosiklet Federasyonu'nun düzenlendiği 'Pist Şampiyonası' yarışmalarında birinci olup birden fazla ödül kazandığı ortaya çıktı.

Abla Gülhan Diril, kardeşinin motosiklet tutkunu olduğunu belirterek şunları söyledi: "Kardeşim küçükken motosiklet tamircisinin yanında çırak olarak çalışmaya başladı. İstanbul’a geldiğimiz zaman maddi açıdan çok zor durumdaydık. Hepimiz tekstil atölyesinde çalıştık ama Bayram küçükken motosiklet tamircisi olmak istedi. Daha sonra motosiklet sevdası vardı, yarışlara katıldı. Annem hep, 'Oğlum, o motosikletin üzerinde can vereceksin, öleceksin yapma, bırak şu yarışları' diyordu. Bayram ise 'Anne bu benim için bir hobi. Ne olur beni bundan mahrum bırakmayın' diyordu."

'Hızlı motosiklet kullandığı için istediler'

Diril, olay gününü ve şüphesini şöyle anlattı: "Olay günü öğlen 14:00 gibi dışarı çıktı, sonra akşam 00:00 gibi bizi aradılar. Bize kaza olduğu söylendi. 'Kazaysa kurtulur' diye düşündüm. Daha önce en küçük kardeşim Bilal’e mafya musallat oldu. Kardeşimi işledikleri suçlarda hızlı motosiklet kullandığı için yanlarında istediler. Sürekli yarışlarda birinci oldukları için suç işlediklerinde kardeşlerimin kendilerini kurtarmalarını istiyorlardı. Birini öldürdükleri zaman yarışçı oldukları için hızlıca olay yerinden kendilerini götürmelerini istiyorlardı.

'Silahla ateş açılmıştı'

Katıldığı yarışlara annemi de götürürdü. 'Herkesin ailesi geliyor, sen de gel. Sizi de orada görmek istiyorum' diyordu. Annem gittiği zaman, annemin gözünün önünde yarışa başlamadan, yarıştan önce kızıyla motosiklet üzerinde dururken, silahla ateş açıyorlar. Onu o şekilde gördüğümüz zaman içimiz gitmişti. Arkadaşlarının hiç sadık olmadığını söylerdi. Hepsinin soruşturulmasını talep ediyoruz. Bizim ciğerimiz yandı. Kardeşimi daha önce tehdit edenler bize haber gönderdiler. 'Biz yapmadık, biz yapsak söyleriz; daha önce çok insan öldürdük' dediler. Bunlar mafya, başlarının yurtdışında olduğu söyleniyor. Bu taramalı tüfekler nereden geliyor? Burası Türkiye, Texas değil. Ondan geriye 4 yaşında bir kızı kaldı. Kızı sürekli babasını soruyor, 'Babam işte mi? Neden gelmiyor?' diyor ve cevap veremiyoruz."

Anne Sohbet Diril ise "Bana bir şey demeden evden gitti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum. Yardım istiyorum" dedi. (DHA)

Gündem