Japonya'daki olimpiyatların "iptal edilmesi" tartışılıyor

Japonya'daki olimpiyatların "iptal edilmesi" tartışılıyor
Japonya’da iktidardaki LDP partisi genel sekreteri Toşihiro Nikai, Covid-19 salgını nedeniyle 23 Temmuz’da başlayacak olan olimpiyatların iptali konusunda kapıyı açık bıraktı.

Japonya’da iktidardaki Liberal Demokrat Partisinin (LDP) iki numaralı ismi Toşihiro Nikai, Covid-19 salgınının ağırlaşması halinde 23 Temmuz’da başlayacak olan olimpiyatları iptal etmenin bir seçenek olduğunu söyledi.

Yerel basına göre bir televizyon programına katılan LDP Genel Sekreteri Toşihiro Nikai, 23 Temmuz-8 Ağustos 2021 tarihleri arasında düzenlenecek olanTokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları için “Eğer imkansız hale gelirse iptal edilmeli” dedi.

Nikai, olimpiyatların enfeksiyonun yayılmasından sorumlu olacağı bir durumda karar vermeleri gerekeceğine işaret etti. LDP Genel Sekreteri Nikai, bununla birlikte olimpiyatlara ev sahipliği yapmanın Japonya için büyük bir şans olduğunu, olimpiyatların başarısını sağlayacak çabaların devam etmesi gerektiğini kaydetti.

Başbakan Yoshihide Suga, olimpiyatların güvenli bir şekilde yapılacağını,bunun pandemiye karşı insanlığın zaferinin sembolü olacağını söylemişti.

Bu tartışmalar sürerken Covid-19 vakalarının yeniden artışa geçtiği Japonya’da uzmanlar, pandeminin dördüncü dalgasına girildiği uyarısında bulunarak, kısıtlamaların artırılmasını istiyor.

Kyodo haber ajansının yaptığı bir kamuoyu yoklaması da Japonların yüzde 39.2’sinin olimpiyatların ertelenmesini, yüzde 32.8’inin ise yeni bir takvim ayarlanmasını istiyor.

2020 yazında yapılması gereken ancak Covid-19 salgını nedeniyle ertelenen Tokyo Olimpiyatları’nın, 23 Temmuz-8 Ağustos 2021 tarihlerinde yapılması için tüm hazırlıklar sürüyor. Kuzey Kore salgın nedeniyle olimpiyatlardan çekildiğini açıklayan ilk ülke oldu. (AJANSBİZİM)

Dünya