Ölü bir dalgıç ve 14 milyon dolarlık kokain: Avustralya polisi gizemli ölümü çözmeye çalışıyor

Ölü bir dalgıç ve 14 milyon dolarlık kokain: Avustralya polisi gizemli ölümü çözmeye çalışıyor
Avustralya'da bir nehir kenarında, bilincini kaybetmiş haldeki bir dalgıç ve 50 kilogram kokain bulundu. Sonradan ölen dalgıç ile piyasa değeri 14 milyon dolar olan kokan arasındaki bağlantı araştırılıyor.

Avustralya polisi, bir nehirde 14 milyon dolar değerinde 50 kilogram kokain ile bilincini kaybetmiş haldeki bir dalgıç buldu. Dalgıç hastanede hayatını kaybederken, geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı.

Olay, Yeni Güney Galler eyaletinin Newcastle kentindeki Hunter Nehri'nin yakınlarında gerçekleşti. Polis bölgede, hem pahalı dalgıç giysileri giyen adamı hem de paketler halindeki kokaini buldu. Yerel medya dalgıcın yabancı bir ülkenin vatandaşı olduğunu yazdı.

Emniyet Müdürü Robert Critchlow ise gazetecilere açıklamasında, iki olayın bağlantılı olup olmadığını araştırdıklarını söyledi. Critchlow, dalgıcın sığ sularda yapılan dalışlarda kullanılan ve su altında nefes alırken hava baloncuğu çıkarmayan bir kapalı devre dalış aparatı dahil, özel ekipmanlarının bulunduğunu söyledi.

Polis açıklamasına göre, pazar gecesi suç mahalline yakın bir noktaya yanaşan, denizaşırı bir ülkeye kayıtlı bir geminin yakınında iki küçük tekne de görüldü. Avustralya polisi, söz konusu olaya daha fazla kişinin dahil olduğunu, bunun da dalgıcın açıkça ölüme terk edildiği anlamına geldiğini söyledi.

Critchlow, "Bu adam neyin peşinde olursa olsun, yapılan şey gerçekten çok korkunç" dedi. Söz konuus gemide arama yapan polis, iki küçük teknenin bulunması için de halktan yardım istedi. (Kısa Dalga)

Dünya