Ömer Faruk Eminağaoğlu, Bahçeli'ye milletvekili seçilen Engin Alan'ı hatırlattı: Kendine gel!.. Burası dağ başı değil

Ömer Faruk Eminağaoğlu, Bahçeli'ye milletvekili seçilen Engin Alan'ı hatırlattı: Kendine gel!.. Burası dağ başı değil
YARSAV eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, MHP'li Engin Alan'ın Ergenekon sürecinden sonra nasıl milletvekili olduğunu hatırlattı.

Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, yargı krizine ilişkin MHP lideri Devlet Bahçeli'nin açıklamalarına tepki gösterdi. Bahçeli, yargı krizi başladığından bu yana Anayasa Mahkemesi'ni hedef alan açıklamalarını sürdürüyor. Bahçeli en son "Anayasa Mahkemesi" kapatılmalı demişti.

Eminağaoğlu da MHP'li Engin Alan'ın sürecini hatırlatarak Bahçeli'ye "kendine gel!.. Burası dağ başı değil, Türkiye Cumhuriyeti!" dedi.

Eminağaoğlu'nun hazırladığı Alan, kronolojisi şu şekilde;

"Engin Alan 2010 yılında Balyoz davasından tutuklandı.
2011 yılında, cezaevinde iken MHP milletvekili seçildi.
2012 yılında 18 yıl ağır hapis cezası aldı.
2013 yılında bu cezasını Yargıtay onadı.
2014 yılında AYM hak ihlali kararı verdi.
Bunun üzerine Engin Alan yerel mahkemece tahliye edildi.
2014 yılında Engin Alan TBMM'ye gelip yemin etti!"

Ne oldu?

Anayasa Mahkemesi, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için 'tahliye edilsin' kararı verip, uygulama için kararı İstanbul Anadolu 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Mahkeme kararı uygulamayıp, evrakı Yargıtay'a iletti. Yargıtay 3. Ceza Dairesi ise AYM'nin yetkisini aştığını ileri sürerek hak ihlali kararına uymadı ve Atalay'ı tahliye etmedi. Ayrıca Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi işlemlerinin başlaması için dosyayı TBMM'ye gönderdi. Daire, kararı veren Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında da suç duyurusunda bulundu. (Kısa Dalga)

Gündem