Öneri Tokat değil, Tokyo valisinden geldi: Yüksek enerji faturalarına karşı boğazlı kazak giyin

Öneri Tokat değil, Tokyo valisinden geldi: Yüksek enerji faturalarına karşı boğazlı kazak giyin
Tokyo Valisi, artan enerji faturaları için “boğazlı kazak” önerisinde bulundu. Vali Koike’nin önerisi, Türkiye’deki artan gıda ürünleri fiyatları nedeniyle “markete çocuğunuzla gitmeyin” önerilerini hatırlattı.Tokyo Valisi Yuriko Koike, fiyatları nedeniyle yükselen faturalara çözümü, “boğazlı kazak”ta buldu. Vali Koike’nin önerisi, Türkiye’de gıda ürünlerinin fiyatlarının artması karşısında gündeme gelen “pazara akşamüzeri gidin”, “markete giderken çocuğunuzla gitmeyin” önerilerini hatırlattı.

Tokyo Valisi Yuriko Koike, fiyatları nedeniyle yükselen faturalara çözümü, “boğazlı kazak”ta buldu. Vali Koike’nin önerisi, Türkiye’de gıda ürünlerinin fiyatlarının artması karşısında gündeme gelen “pazara akşamüzeri gidin”, “markete giderken çocuğunuzla gitmeyin” önerilerini hatırlattı.

BBC Türkçe’nin haberine göre; Tokyo valisi Yuriko Koike, enerji tüketiminin düşürülmesini konu alan bir toplantıya katıldı. Vali Koike başkentlilere, artan enerji faturalarının düşürülmesini destekleyecek bir araç olarak boğazlı kazak giymeleri önerisinde bulundu.

“MAKRON’DAN BİRAZ İLHAM ALIN”

Vali Koike, boğazlı kazakların iş ortamında uygunluğun olup olmayacağına yönelik bir soru üzerine, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Makron’un da boğalı kazak giydiğini hatırlatarak, insanların Makron’dan ilham alması gerektiğini söyledi. Koike, Avrupa'da bile Macron'un bu kazakların giyilmesinde öncülük ettiğini, kazakların "gerçekten sıcak olduğunu" söyledi.

Tokyo Valisi, kazakların genel enerji tüketimini düşürebileceğini bunun da karbondioksit emisyonunun azaltılmasıyla ilişkilendirilebileceğini dile getirdi. Koike, boğazlı kazakların kışın yaşanabilecek enerji krizinin üstesinden gelinmesi için bir araç olduğunu vurguladı.

“MARKETE ÇOCUKSUZ GİDİN”İ ÇAĞRIŞTIRDI

Vali Koike’nin önerisi, Türkiye’de artan gıda ürünleri ve ihtiyaç maddeleri fiyatları karşısında gündeme gelen “pazara akşamüzeri gidin”, “markete çocuğunuzla gitmeyin” önerilerini hatırlattı.

Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck da yaz aylarında vatandaşlarına, “duş sürelerini kısa tutun” önerisinde bulunmuştu.

Dünya