Omicron varyantı ABD'ye sıçradı

Omicron varyantı ABD'ye sıçradı
Omicron varyantı ABD'ye de sıçradı. Tespit edilen ilk vakanın, aşılarının tam olduğu ve sağlık durumunun iyiye gittiği açıklandı.

Koronavirüsün yeni varyantı Omicron, 20’den fazla ülkede görülmesinin ardından ABD’ye ulaştı. Birçok ülke seyahat kısıtlamaları dahil çeşitli önlemleri yeniden devreye sokarken ABD'nin, havayollarından, 8 Afrika ülkesine seyahat eden yolcuların isim ve irtibat bilgilerini talep ettiği bildirildi.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) ülkede ilk Omicron vakasının California’da tespit edildiğini açıkladı. Varyantın 22 Kasım’da Güney Afrika’dan ABD’ye dönen ve bir hafta sonra Corona virüsü testi pozitif çıkan bir yolcuda görüldüğü bildirildi.

Beyaz Saray’da gazetecilere açıklama yapan Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı Anthony Fauci, hastanın tam aşılı ancak güçlendirici üçüncü dozu yaptırmamış olduğunu söyledi. Biden’ın baş sağlık danışmanı olan Fauci, yolcunun kendini karantinaya aldığını ve temas ettiği tüm kişilerin testlerinin negatif çıktığını da aktardı.

Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada da, ‘’Bu zorluğu bilim ve hızla karşılamaya hazırız’’ denildi.

Açıklamada Başkan Biden’ın sağlık ekibinin, mevcut aşıların Omicron'dan kaynaklanan ciddi hastalıklara karşı bir düzeyde koruma sağlayacağına ve takviye doz aşı olanların daha da güçlü korumaya sahip olduğuna inanmaya devam ettiği kaydedildi.

Beyaz Saray açıklamasında, ‘’Bu nedenle, tüm yetişkinleri güçlendirici dozlarını yaptırmaya ve henüz olmadılarsa kendilerine ve çocuklarını aşı olmaya çağırıyoruz’’ mesajı yer aldı. (VOA)

Sağlık