Onur Yürüyüşü'ne katılan 8 kişiye dava açıldı

Onur Yürüyüşü'ne katılan 8 kişiye dava açıldı
İstanbul’da 26 Haziran tarihinde düzenlenmesi planlanan ancak polis tarafından müdahale edilen Onur Yürüyüşü’nde gözaltına alınan 8 kişi hakkında "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama" suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. (GÖRÜNTÜLÜ)

İstanbul’da 26 Haziran tarihinde düzenlenmesi planlanan ancak polis tarafından müdahale edilen Onur Yürüyüşü’nde gözaltına alınan 8 kişi hakkında "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama" suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

LGBTİ Onur Yürüyüşü yapılması planlanan 26 Haziran’da, Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşü yasaklanmıştı. LGBTİ Onur Yürüyüşü yapabilmek için Miss Sokak’ta toplanan kalabalığa polis müdahale etmişti. Polisin, eylemi izleyen AFP foto muhabiri Bülent Kılıç'ın boynuna bastırarak gözaltına alması da tepki çekmişti.



6 AYDAN 3 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ

Bu sırada gözaltına alınan 8 kişi hakkında "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama" suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. (Gaye Şeyma Can / ANKA)

Gündem