Onursal Adıgüzel, veri giriş sistemini savundu

Onursal Adıgüzel, veri giriş sistemini savundu
CHP'de görevden alındığı iddia edilen Adıgüzel, yaptığı açıklamada; "Belediye başkanlarımız tarafından yapılan o gece yapılan ilk açıklamalarda bizim okullardan aldığımız veriler kullanıldı ancak biz sonrasında ıslak imzalı tutanakları ilçe ve illerimizde toplayıp sisteme girdikçe elimizdeki veri çeşitliliği artmış oldu" dedi.

CHP’de görevden alındığı iddia edilen Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, T24’e yaptığı açıklamada; "Ben genel merkezi ve genel başkanımızı rahatlatmak için istifa ettim” dedi.

"190 bin 268 tutanak elimizde"

Onursal Adıgüzel şunları Eray Görgülü'ye şunları söyledi:: "Oyların yüzde 98’i kontrol edildi. Elimizdeki ıslak imzalı tutanak sayısı 190 bin 268'i elimizde. Yedi ilde seçime girmememiz ve sandık görevlimiz olmamasına rağmen böyle bir sayıya ulaşmış olduk. Diğer ıslak imzalı tutanakları da ittifak partilerimiz aracılığıyla elimizde.

Seçim gecesi sistemde bir dakikalık bir durma bile olmadı, hatta hiçbir saniye durma olmadı. Partiye haksızlık yapılıyordu. Normalde bu gecenin iletişimi daha iyi yönetilebilirdi ancak tabi bazı veriler süreç içerisinde zamanla geliyor. İşte diyelim ki, Erzurum’un bir köyünde akşam alınıyor sonuç. İlerleyen saatlerde geliyor.

"İlk açıklamada okullardan aldığımız veriler kullanıldı"

Belediye başkanlarımız tarafından yapılan o gece yapılan ilk açıklamalarda bizim okullardan aldığımız veriler kullanıldı ancak biz sonrasında ıslak imzalı tutanakları ilçe ve illerimizde toplayıp sisteme girdikçe elimizdeki veri çeşitliliği artmış oldu. Burada bizim sistemizde hangi verinin nasıl ve ne zaman açıklanacağı tercihi yapılmış oldu."

Yazının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Politika