Habur'da bir köy: Okulları 5 km. uzakta, ne internetleri ne de bilgisayarları var

Habur'da bir köy: Okulları 5 km. uzakta, ne internetleri ne de bilgisayarları var
Şırnak’ın Habur İki köyündeki çocukların ne interneti var ne tabletleri. Okulları 5 km uzaklıkta olan çocuklar, seslerinin duyulmasını istiyor.





Şırnak’ın Habur İki köyündeki çocukların ne interneti var ne tabletleri. Okulları 5 km uzaklıkta olan çocuklar, seslerinin duyulmasını istiyor. Köyden bir yurttaş, “Köyümüzde şebeke sorunu var, çocuklar hiçbir şekilde derslerine giremiyor. Yıllardan beri köyümüzdeki birçok sorunu dile getiriyoruz, ama dinlemiyorlar” dedi.

CHP Esnaf Masası heyeti, Hakkari’den Şırnak’a giderken Uludere'nin Habur İki köyünde durdu. Köyde yurttaşların sorularını dinleyen heyeti çocuklar karşıladı. Okulları 5 km uzakta olan çocuklar pandemi nedeniyle ara verilen uzaktan eğitimde, derslerinden geri kaldığını dile getirdi. Çocuklar hem internetleri hem de tabletleri olmadığını söyleyerek, seslerinin duyulmasını istedi.

Köyden bir yurttaş, sorunlarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Köyümüzde şebeke sorunu var, çocuklar hiçbir şekilde derslerine giremiyor. Yıllardan beri köyümüzdeki birçok sorunu dile getiriyoruz ama dinlemiyorlar” dedi.

Yurttaş, çocukların ilkbahar ve yaz aylarında köylerinin yakınındaki dereye düştüklerini söyleyerek, yıllardır buraya duvar yapılmasını talep etmelerine rağmen yanıt alamadıklarını vurguladı. Köydeki dere suyunun şebeke suyuna karıştığını ileri süren yurttaş, çocukların bu su nedeniyle böbrek hastası olduğunu ileri sürdü.

Yurttaş, köylerine kaya düşmesi nedeniyle yaz aylarında köyü terk ettiklerini de anlatarak, “Köyü tamamen boşaltıp başka köye gidiyoruz. Köyümüze ait bir muhtar da yok” diyerek sorunlarını anlattı.

ANKA/ TAMER ARDA ERŞİN - TUĞÇE BİÇER


Gündem