ORC Araştırma şirketinin Cumhurbaşkanlığı anketinde Kılıçdaroğlu ilk turdan seçiliyor

ORC Araştırma şirketinin Cumhurbaşkanlığı anketinde Kılıçdaroğlu ilk turdan seçiliyor
ORC Araştırma Şirketi'nin 14 Mayıs seçimleri için yaptığı anketinde Kemal Kılıçdaroğlu yarışı Erdoğan'ın 11 puan önünde götürüyor.

14 Mayıs seçimlerine yaklaşık iki ay kala anket şirketleri çalışmalarını paylaşmayı sürdürüyor. ORC Araştırma Şirketi, 11-15 mart tarihli araştırmalarını paylaştığı tabloda Kemal Kılıçdaroğlu'nun açık farkla önde gösterdi.

42 ilden 4540 katılımcı ile gerçekleştirilen ankette, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu için yüzde 53.1 öngörüsünde bulunan şirket, mevcut cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oy oranının yüzde 42.3 olduğunu açıkladı.

adsiz-tasarim-51.png

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'nin yüzde 3.3 puanla yer aldığı ankette Ata İttifakı adayı Sinan Oğan ise yüzde 1.5'lik oya sahip.

Mecliste çoğunluk el değiştiriyor, TİP'in oyu ise 1.5

"Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusuna yanıt veren katılımcılar yüzde 28.3 ile CHP'yi, yüzde 28.1 ile AKP'yi tercih etti.

Millet İttifakı üyesi İYİ Parti için yüzde 11.7'lik oranın çıktığı ankette, seçime tek parti olarak girme kararı alan HDP'nin oyu yüzde 9.3 olarak belirlendi. HDP ile son dönemde ittifak konusunda sorunlar yaşayan Türkiye İşçi Partisi'nin ise yüzde 1.5 olduğu belirtildi.

Cumhur İttifakı'nın yüzde 36 seviyesinde bir oy almasının öngörüldüğü ankette Altılı Masa'nın oyunun yüzde 45'i geçmesi bekleniyor. (Kısa Dalga)

adsiz-tasarim-52.png

Politika