Silahlı Kuvvetler'de yeni 'cemaat yapılanması' iddiası

Silahlı Kuvvetler'de yeni 'cemaat yapılanması' iddiası
Tuzla Piyade Okulu'ndaki 10 Kasım töreninde yakasına Atatürk fotoğrafı takmayan teğmenlere bazı teğmenlerin tepki göstermesi sonucu çıkan kavgayla ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Tepki gösteren Teğmen grubu, diğer grubun bir cemaat yapılanması içinde olduğunu, 15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişiminin ardından Harbiye'de böyle bir yapılanmaya izin verilmemesi gerektiğini belirttiler.

Atatürk fotoğrafı takmayan teğmenlerin "Allahü teâlâ için sevmek" anlamına gelen 'Hubb-i fillah' adlı bir WhatsApp grubu kurduğu, bu grup üzerinden yapılan yazışmalarda hafta sonları bir eve gittikleri, bir ağabeyden kitap aldıkları ve bir "dava"dan bahsettikleri bilgisine ulaşıldı.

10 Kasım töreninde yakasına Atatürk fotoğrafı takmayan teğmenle buna tepki gösteren teğmen arasındaki kavgayı ilk olarak Veryansın TV'den Yılma Başar Korkmaz duyurmuştu.

10Haber'den Ersin Eroğlu'nun haberine göre; teğmenler arasındaki tartışma ilerleyen günlerde de sürdü. 13 Kasım'da bazı teğmenler yakasına Atatürk fotoğrafı takmayan teğmenlerin kaldığı 405 nolu koğuşun kapısına Atatürk posteri asti. Atatürk posterine tepki gösteren teğmenlerle posteri asan teğmenler arasında arbede yaşandı.

Arbede sonrası 10 Kasım'da yakasına Atatürk posteri takmayan Piyade Teğmen A.A. Tuzla Devlet Hastanesi'ne giderek darp raporu almak istedi, ancak darp izine rastlanmadığı raporu verilince karakola giderek şikayetçi oldu.

Polis Merkezi'ne giderek şikayetçi olundu

Bu gelişmeler üzerine Kara Kuvvetleri Komutanlığı idari soruşturma başlattı. Disiplin Soruşturma Heyeti'nin 5 Aralık'ta hazırladığı raporla yakasına Atatürk fotoğrafı takmayanlara tepki gösteren dört teğmenin ihracı istendi. Disiplin Soruşturma Heyeti'nin 405 nolu koğuşta kalan teğmenler için istediği ceza ise bilinmiyor.

Teğmenlerden sorumlu alay komutanı bir albay ile bölük komutanı bir üsteğmen de yaşanan olaydan sonra görevden uzaklaştırıldı.

Yeni Şafak gazetesi Tuzla Piyade Okulu'nda yaşanan olayları "Teğmen Cuntası" başlığıyla manşetine taşımıştı. Haberde 10 Kasım'da yaşanan olayla ilgili "Tuzla Piyade Okulu'nda bazı askerlerin namaz kıldıkları için fişlenmesi ve darp edilmeleri"nden söz edilmiş, olayların ardından başlayan idari ve adli soruşturmada bir "teğmen cuntası"nın ortaya çıkarıldığı öne sürülmüştü. Kara Kuvvetleri Komutanlığı Disiplin Soruşturma Heyeti'nin hazırladığı raporda bir 'cunta' tespiti yer almadı. (Kısa Dalga)

Gündem