Ordu’dan araba çalıp İstanbul’a gelen çocuklar: "Esencılıs'ı merak ettik"

Ordu’dan araba çalıp İstanbul’a gelen çocuklar: "Esencılıs'ı merak ettik"
Ordu'da , 7 gün önce galeriden otomobil çalan ve İstanbul'da yakalanan S.Ö. (13), A.Y. (12) ve E.K. (15), Ordu'ya getirildi. Los Angeles’a (Los Encılıs) atıfla ‘Esencılıs’ denilen Esenyurt’u merak ettikleri için yola çıktıklarını söylediler.


Olay, 28 Kasım günü saat 04.00 sıralarında, Altınordu ilçesi Atatürk Bulvarı'ndaki Bekir Eren ve Cem Uygun'un oto galerisinde meydana geldi. S.Ö., A.Y.  ve E.K., oto galerinin arka kapısının camını kırarak içeri girdi. Masaların çekmecelerini karıştıran 3 çocuk, 2 aracın anahtarını alarak dışarı çıktı. İlk olarak iş yeri önündeki aracı çalan çocuklar, 8 kilometre gezdikten sonra tekrar galeriye gelip aracı yol kenarına bıraktı. Ardından iş yeri önündeki başka otomobili alan çocuklar uzaklaştı.
Hürriyet'in haberine göre çocuklar neden İstanbul’a geldiklerini soran polislere, “Sosyal medyadan her zaman görüyorduk. Esenyurt’u görmek istedik. Gelip burada dolaştık” dedi. Esenyurt özellikle sosyal medyada iyi ya da kötü yönleriyle birçok videoya konu oluyor. Son dönemlerde RAP müzikle ilgilenen birçok sosyal medya fenomeni de yaşadıkları Esenyurt’la ilgili paylaşımlar yapıyor. Esenyurt’a, Amerika’nın melekler şehri Los Angeles’a (Los Encılıs) atıfla ‘Esencılıs’ deniliyor.

Gündem