Orhan Miroğlu: "HDP misyonu sona ermeye mahkumdur"

Orhan Miroğlu: "HDP misyonu sona ermeye mahkumdur"
AKP MKYK üyesi Orhan Miroğlu, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın HDP’ye açtığı kapatma davasıyla ilgili “Anayasa mahkemesinin kararı ne olursa olsun, kolay olmayacak belki, ama HDP’misyonu’sona ermeye mahkumdur” dedi

AKP MKYK üyesi  Orhan Miroğlu, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın HDP’ye açtığı kapatma davasıyla ilgili “Anayasa mahkemesinin kararı ne olursa olsun, kolay olmayacak belki, ama HDP’misyonu’sona ermeye mahkumdur” dedi.

 DTP kapatma davasında AYM’nin siyaset yasağı getirdiği isimlerden olan Orhan Miroğlu, HDP’ye açılan kapatma davasına ilişkin  Twitter’dan açıklama yaptı. Miroğlu şunları yazdı:

“PKK stratejilerinin her biri, Türkiye için birer beka sorunudur. HDP’nin bu stratejilerin taşıyıcısı olmasının siyasi sonuçlarını Türkiye’nin görmezlikten gelmesi imkansızdır. Anayasa mahkemesinin kararı ne olursa olsun, kolay olmayacak belki, ama HDP’misyonu’sona ermeye mahkumdur.”

DTP davasında siyaset yasağı almıştı

Anayasa Mahkemesi, Demokratik Toplum Partisi’nin 11 Aralık 2009'da kapatılmasına karar verirken, aralarında orhan Miroğlu’nun da olduğu  37 kişiye beşer yıl siyasi yasak getirmişti.

Miroğlu, Star Gazetesi’ndeki 7 Nisan 2014 tarihli yazısında hakkında getirilen siyaset yasağıyla  “Anayasa Mahkemesi’ne mektup” başlıklı yazısında şunları yazmıştı: “2007 yılında, bir gazetede köşe yazmak üzere ayrılmıştım. DTP’yi kapattınız, orada siyaset yapan 34 kişiye ve bana siyaset yasağı koydunuz. Oysa siz beni suçu ve suçluyu övmekten mahkum ettiniz ve bu mahkumiyeti, partinin kapatılmasına emsal gösterdiniz. DTP’yi kapatırken, eliniz biraz daha güçlensin diye yaptınız bunu.  Suçu ve suçluyu övdüğümü iddia ettiniz, ama Mazlum Doğan, hukuka bakacak olursak eğer, hayatına son verdiğinde, masum ve suçsuzdu. Çünkü hakkında verilmiş bir mahkumiyet kararı yoktu. ‘
‘PKK’yi yurt dışında değil, burada arayın, çünkü PKK Türkiye’nin gerçeğidir’ dediğim ve 21 Mart’ta benim de kaldığım Diyarbakır cezaevinde tutulduğu hücrede kendini Newroz günü asarak intihar eden Mazlum Doğan’ın adını, yirmi küsur yıl sonra, bir Newroz konuşmasında andığım için’ bana beş yıl siyaset yasağı verdiniz. Suçu ve suçluyu övdüğümü iddia ettiniz, ama Mazlum Doğan, hukuka bakacak olursak eğer, hayatına son verdiğinde, masum ve suçsuzdu.. Çünkü hakkında verilmiş bir mahkumiyet kararı  yoktu. Oysa siz beni suçu ve suçluyu övmekten mahkum ettiniz ve bu mahkumiyeti, partinin kapatılmasına emsal gösterdiniz. DTP’yi kapatırken, eliniz biraz daha güçlensin diye yaptınız bunu."

Gündem