Orman işçisi Cinbaş, oğlunun avukat olmasını bekliyordu: "Sonra emekli olurum, çalışmam..."
Antalya'nın Manavgat ilçesindeki orman yangını söndürme çalışmalarında arazözlerin, alevlerin arasında kalması sonucu yaşamını yitiren işçilerden Yaşar Cinbaş'ın, Manisa Kırkağaç'ın Şair Eşref Mahallesi'nde yaşayan ailesine acı haberi, Kaymakam Murat Büyükköse ve Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz verdi.
Evli ve 2 çocuk babası olan Yaşar Cinbaş'ın 29 yıllık ormancı olduğu, son 9 senedir de Kırkağaç Orman Şefliği'nde görev yaptığı öğrenildi. Cinbaş'ın, İzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen depremin ardından arama- kurtarma ekibinde de görev aldığı belirtildi.
'İŞİNİ ÇOK SEVDİĞİ İÇİN KOPAMIYORDU'
Yaşar Cinbaş'ın oğlu Mahmut Cinbaş, babasının 4 yıl önce emekliliği hak ettiğini belirterek, "Babamla en son bayramın 1'inci günü görüşmüştük. Yanan ormanları kurtarmak isterken hayatını kaybetti. İşini çok seviyordu. Deli dolu bir insandı. İzmir depreminde de AFAD ile görev alan ekipteydi. Emekliliği gelmiş olmasına rağmen çok sevdiği için görevinden kopamıyordu. 24 Ağustos'ta avukatlık ruhsatımı alacaktım ve onu bekliyordu sonrasında 'Emekli olurum artık çalışmam' diyordu" diye konuştu.
Alevlerin arasında kalarak hayatını kaybeden, evli ve 2 çocuk babası Erdal Tovka'nın (37) da memleketi İzmir'in Bergama ilçesinde yarın toprağa verileceği belirtildi.
Antalya'nın Manavgat ilçesindeki orman yangına müdahale edilen arazözde hayatını kaybeden orman işçisi Yaşar Cinbaş'ın, alevlere mücadele yürütürken çekilen son görüntüsü ortaya çıktı. Yaşar Çinbaş'ın, cep telefonu kamerasına yansıyan görüntüde, hortumla alevlere su tuttuğu ve yangını söndürmeye çalıştığı anlar yer aldı. (DHA)
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.