Ormanlar yanarken THK kayyumu düğüne gitmiş

Ormanlar yanarken THK kayyumu düğüne gitmiş
THK’ye kayyum atanan Cenap Aşçı, 7 ilde 21 bölgede orman yangınları devam ederken, kendisinin düğünde olduğunu söyledi.

Türk Hava Kurumu (THK) Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı Türkiye’nin 21 bölgesinde orman yangınları devam ederken, düğünde olduğunu açıkladı.

CNN Türk canlı yayınına bağlanan Aşçı, "Bu akşam bir özel durumum vardı, çocukluğundan beri büyüttüğümüz bir kızımızın düğünü vardı oraya gitmek durumunda kaldım" dedi.



Erdoğan “THK da rezillik diz boyu” demişti

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 2019’da yaptığı açıklamada THK ile ilgili şunları demişti:

“Türk Hava Kurumu’nun arkasında kim var? CHP’li milletvekili. Onun arkasında CHP. Bunu savunuyorlar ve ‘Bakanlık neden Türk Hava Kurumu ile çalışmıyor?’ diyorlar. Yahu bu adam zaten mezarlığa dönüştürmüş Türk Hava Kurumu’nu. Oradaki uçakların motorları, pervaneleri yok. Yani rezillik diz boyu. Şimdi büyük ihtimalle şurada birkaç gün içerisinde orayı da masaya yatıracağız. Yani bu Türk Hava Kurumu ile bir yere varamayız.”

Mahkeme kayyum kararı verdi

THK yönetim kurulu üyelerinin birçoğunun yönetimden ayrıldığı ifade edilerek, bu durumun hukuksuzluklara neden olduğunu savunulmuş ve kuruma seçim gündemli kayyum atanması talebiyle dava açılmıştı.

Talepleri değerlendiren Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi, 16 Ekim 2019’da Türk Hava Kurumu Başkanlığı’na Cenap Aşçı, Adnan Zengin ve Abdullah Kaya’dan oluşan üç kişilik yönetim kayyumu atanmasına hükmetti.

Başkanlığa getirilen Cenap Aşçı, 63. Hükümette Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak görev yapıyordu.

Gündem