Osman Kavala yine tahliye edilmedi

Osman Kavala yine tahliye edilmedi
13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti Osman Kavala'nın tutukluğunun devamına ve duruşmanın 21 Şubat 2022 günü görülmesine karar verdi.
4 yıl 3 aydır tutuklu olan iş insanı, insan hakları savunucusu Osman Kavala’nın birleştirilen Gezi-Çarşı davası kapsamında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına bugün devam edildi.

Duruşmaya, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine "Soros artığı" demesinin ardından adil bir yargılama yapılmasına imkân kalmadığını belirten Osman Kavala katılmazken, sanıklardan Can Atalay, Tayfun Kahraman, Mücella Yapıcı, Hakan Altınay, Mine Özerden, Yiğit Ekmekçi söz aldı. 

Beyanların ardından mütalaasını veren duruşma savcısı Edip Şahiner, Mine Özerden ve Hakan Altınay'ın adli kontrol tedbirlerinin kaldırılması taleplerini ve sanıkların vareste tutulma taleplerinin kabul edilmesini istedi.

Şahiner, Osman Kavala'nın ise tutukluluğunun devamına karar verilmesini talep etti.

13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti Osman Kavala'nın tutukluğunun devamına ve duruşmanın 21 Şubat 2022 günü görülmesine karar verdi. Karar oy çokluğuyla alındı.

Gündem