Osman Kavala'dan 'Soros' açıklaması: Yüz binlerin özgürlük talebini Soros'a bağlamak beyhude bir çaba

Osman Kavala'dan 'Soros' açıklaması: Yüz binlerin özgürlük talebini Soros'a bağlamak beyhude bir çaba
Gezi Davası'nda ağırlaştırılmış müebbet cezası verilen Osman Kavala'dan yazılı açıklama: Yüz binlerce yurttaşımızın antidemokratik uygulamalara karşı adalet duygularıyla, özgürlük talebiyle sokağa çıkmalarını, Soros’a veya başka bir dış aktöre bağlamak beyhude bir çabadır.

Gezi Davası'nda sürecinde hakkındaki AİHM kararlarına rağmen tutuklu yargılanan ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı ve iş insanı Osman Kavala, hakkındaki 'Soros' iddialarına tepki gösterdi. Kavala yazılı açıklamasında, "Yüz binlerce yurttaşımızın antidemokratik uygulamalara karşı adalet duygularıyla, özgürlük talebiyle sokağa çıkmalarını, Soros’a veya başka bir dış aktöre bağlamak beyhude bir çabadır" ifadelerini kullandı.

'KARAR, HUKUK NORMLARI ÇİĞNENEREK ALINDI'

Kavala, "25 Nisan 2022 tarihinde, demokrasi değerlerini benimsemiş, ülkelerini seven yurttaşlar yargı kullanılarak cezalandırıldılar. Heyetteki hakimlerden birinin karşı oy yazısında da ortaya konulduğu gibi, bu karar hukuka aykırı elde edilmiş ve suç işlendiğine dair makul şüphe içermeyen delillere dayanmaktadır. Karar keyfidir; siyasi baskı altında hukuk normları çiğnenerek alınmıştır" dedi.

'BÜTÜN YURTTAŞLAR İÇİN CİDDİ BİR TEHLİKE'

Kavala, şu ifadeleri kullandı:

"Benim ‘Sorosçu’ olduğuma dair beyanlarla bu karara meşruluk kazandırılmaya çalışılıyor. Gezi protestolarının tarafımdan organize edilmediği yalın bir gerçektir. Yüz binlerce yurttaşımızın antidemokratik uygulamalara karşı adalet duygularıyla, özgürlük talebiyle sokağa çıkmalarını, Soros’a veya başka bir dış aktöre bağlamak beyhude bir çabadır. Gezi Davası, yargının içine düştüğü durumu gözler önüne serdi; böylece yargının bu şekilde kullanılmasının bütün yurttaşlar için ciddi bir tehlike oluşturduğu daha iyi anlaşılmış oldu." (Kısa Dalga)

Gündem